Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Florentinova demonstracija moći! Embape i 85.000 fanova nahranili mit o najvećem klubu sveta

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.07.24. | 13:22

Francuza dočekao i zemljak Zinedin Zidan. Atmosfera kao na prvenstvenoj utakmici

Ima drugih, ima velikih, ali na vrhu lanca ishrane ponosno stoji – Real Madrid. I možete da ga volite ili mrzite, ali Kraljevskom klubu nećete oduzeti status najvećeg na svetu, danas podvučenog debelim flomasterom tokom spektakularne promocije Kilijana Embapea kao novog člana madridskog giganta.

Možemo čak da kažemo istorijske, jer ni fudbalske ikone kakve su bili Luis Figo, Zinedin Zidan ili Kristijano Ronaldo – da ne pominjemo sve ove posle njih – nisu dočekane kao francuski as. I on sam, već odlikovan brojnim trofejima, među kojima se ističe titula svetskog prvaka 2018. godine, tako navikao na sva moguća dodvaranja šeika iz Katara, nije mogao da sakrije oduševljenje dok je gledao 85.000 ljudi na tribinama stadiona “Santjago Bernabeu”.

Izabrane vesti

Dobar dan svima… Vau, ovo je neverovatno, zaista neverovatno”, bile su prve reči nove Realove "devetke" na već odlično uvežbanom španskom jeziku.

Donekle očekivano. Jer najboljima je mesto sa najvećima, a Kilijan Embape je po silasku sa velike scene Lionela Mesija i Kristijana Ronalda identifikovan kao predvodnik novog talasa vladara svetskog fudbala. I jeste ga Real čekao, ali Real zna koga čeka. I Embape je znao. Znao je za 130.000.000 evra bonusa za potpis, za godišnju platu od 26.000.000 neto, znao je da će u Realu lakše do Zlatne lopte.

Ali ovo? Ovo nije mogao ni da pretpostavi.

Dugo godina sam sanjao da ću zaigrati za Real Madrid i sada mi se san ostvario. Srećan sam dečko. Hvala predsedniku Florentinu Perezu što mi je verovato od prvog dana. Mnogo toga se desio, ali – hvala. Hvala svim drugim ljudima koji su moj dolazak ovde učinili mogućim. Vidim celu porodicu, majku kako plače”, pričao je Embape pre no što je poljubio grb na dresu kao da je majci želeo da poruči “uspeo sam”.

Ovo je neverovatan dan. Još dok sam bio dečak imao sam samo jedan san, da bude ovde, i to mi mnogo znači. Hvala vama Realovim navijačima jer mi već godinama poklanjate ljubav. Sada imam drugi san: da se upišem u istoriju ovog kluba. Daću život za ovaj klub i ovaj grb! Ponosan sam što sam postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala. Neću sada da plačem. Ali hajmo svi zajedno: jedan, dva, tri… Hvala, Madrid”, završio je Embape i digao ceo “Santjago Bernabeu” na noge.

Florentino Perez (©Reuters)Florentino Perez (©Reuters)

Pored njega ponosno je stajao Florentino Perez. Sav važan, kao da lebdi iznad oblaka. Imao je rašta i slaviti, mada je bio tradicionalno uzdržan, gospodskog stava i manira. Okrutan kad je posao u pitanju. Jer taj živi za Real. Ovo danas? Ovo je bila koliko promocija Embapea toliko i Florentinova demonstracija sile.

Florentino! Florentino!”, orilo se sa tribina.

Čast koju je retko koji biznismen u svetu fudbala doživeo. Ali ako neko jeste, onda je to senjor Perez. Real je bio najveći i pre njega. Real je sa njim postao nedodirljiv.

Vi, sosiosi i navijači Real Madrida, vi ste srce ovog kluba. I znate dobro šta je Real. Mi nemamo drugog izbora. Mi moramo da nastavimo da hranimo taj mit, u ovom impozantnom hramu. On je i sada spreman na ono što je bilo pre i što će biti posle. A biće stadion na kome će da igraju najbolji fudbaleri na svetu”, slikovit je bio Perez.

Najveći danas? To je po njegovom mišljenju baš Kilijan Embape. A njega je dočekala još jedna istinska veličina, legendarni Zinedin Zidan. U publici i Santamarija, Piri, sve Realove ikone. Tek da se ta veličina oseti toliko da je i Embape na teren izašao pomalo pogrbljen. Jeste on veliki fudbaler, ali Real? Real je titan.

Uostalom…

Dragi Zizu, ovo je veoma važno. Ima 12 godina kako si pozvao jedno dete da nas obiđe. To je dete danas ovde sa nama. Danas poželimo dobrodošlicu Kilijanu Embapeu… Želim da znaš da nam je tvoja ljubav prema Realu dala snage da premostimo sve prepreke i dovedemo te u ovaj klub. Ali stvari koje se dešavaju na ovom stadionu teško se mogu objasniti. Mi, Madridisti, mi znamo da se sve to dešava zbog toga što ovaj dres nikad ne odustaje, a ovi navijači će sa tobom biti do samog kraja. Ti si svoj san ostvario jer nisi odustajao. Ovde si jer si to želeo. Dragi Kilijane, hvala ti na trudu koji si učinio, a koji mnogi ne mogu ni da zamisle”, završio je Florentino Perez s udvaranjem.

Započetim dakle još pre 12 godina kada je jedno dete zvao niko drugi do Zinedin Zidan. I kako onda da ih odbiješ? Prosto, najveći su.


tagovi

Kilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2024Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara