REZZIME DANA (sreda): Uprskali favoriti na Apeninima

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 23:15

Pogledajte ko vam je doneo novac 16. decembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO:

BAJERN - VOLFZBURG (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:1

Iznenadio je Bajern sve u Nemačkoj kada je za vikend u Berlinu na gostovanju Unionu drugi uzastopni put remizirao, i kako legendarni Danilo Bata Stojković kaže u “Balkanskom špijunu“: “Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne hiljadu puta...“. Tako i bi u 12. kolu Bundeslige: Bajern je isključivo zahvaljujući formi i golovima Roberta Levandovskog savladao Volfzburg, vratio se na pobednički put i naneo prvi ligaški poraz Vukovima u sezoni

PSŽ - LORIJAN (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 2:0

Pitanje je kako bi i Pari Sen Žermen prošao da Lorijan u 49. minutu nije ostao sa igračem manje. Sve do tada novi prvoligaš je odolevao. Ali onda je Kilijan Mbape pobegao Andrjuu Graviljonu, defanzivac Lorijena pokazao na belu tačku i usput dodelio gostujućem igraču put u svlačionicu. Mojze Ken je deset minuta kasnije uvećao vođstvo Parižana i povratka za gostujući tim više nije bilo.

BARSELONA - SOSIJEDAD (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 2:1

Iako je ovo danas neki drugi Real Sosijedad, najbolji još od vremena Kovačevića i Nihata, a ovo je najslabija Barselona u poslednjih 15 godina, tradicija se nije promenila. Plesala je Barsa po ivici večeras, ali je uspela da pobedi uz preokret i Ter Štegena. Katalonci su bili dovoljno bolji na terenu da dođu do sva tri boda, iako je namački golman u finišu morao da "vadi" situaciju.

AJAKS - UTREHT (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 5:4

Kad je teško – Dušan Tadić. Zna se ko je prva violina Kopljanika, iako mlađi sve više preuzimaju pažnju navijača i medija. Ali, kada je stani – pani, kada mora da neko iskorači, da spasava tim, da izbori rezultat, da postigne gol ili upiše asistenciju, tu i dalje koplje nosi Dušan Tadić. Igrao je Ajaks večeras po tankoj žici u Kupu Holandije protiv Utrehta, koji je oznojio sastav iz Amsterdama kako odavno niko u domaćici nije, ali na kraju je Tadić postigao prvi i poslednji gol, za prolaz dalje.

KELN - LEVERKUZEN (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 0:4

Ako prethodnih sezona Bajern Minhenu nije imao ko da našteti onda kada ne blista, deluje da ove i te kako ima. Farmaceuti pucaju od samopouzdanja, upisali su deseti trijumf u poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima i pritom treći uzastopni put sačuvali mrežu. Kaznena ekspedicija Pitera Boša je na gostovanju u Kelnu upisala najubedljiviju bundesligašku pobedu ove sezone, kojom je zadržala lidersku poziciju.

HOFENHAJM - LAJPCIG (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:1

Nisu Bikovi blistali, pogotovu u prvom delu. Tim iz Zinshajma bio je bolji i konkretniji rival, ali nije uspeo da materijalizuje šanse. Ipak, može Julijan Nagelsman da bude zadovoljan, s obzirom da je njegov tim pokazao karakter velikih ekipa, pošto je ipak slavio, iako nikako nije išlo. Ove večeri nemački stručnjak će slaviti Jusufa Polsena i njegov tek četvrti gol u prvenstvu.

PRECRTANO:

LION - BREST (tip 1, kvota 1,43) - rezultat 2:2

Delovalo je da će i Lion nastaviti sa odličnim partijama, ali je u drugom minutu nadoknade ekipa Rudija Garsije sa bele tačke ostala bez šeste vezane pobede. Tome je kumovao sjajni čuvar mreže Antoni Lopes koji je sa dve greške častio goste i otvorio im put do osvajanja velikog boda.

ĐENOVA - MILAN (tip 2, kvota 1,63) - rezultat 2:2

Ni devet meseci otkako je poražen u Đenovi Milan ne zna poraz u Seriji A. I večeras je bio na kolenima kao protiv Parme minulog vikenda ali se opet uzdigao i došao do 2:2 u finišu meča. Što i nije loš rezultat s obzirom kako se meč odvijao, ali jeste neuspeh s obzirom na promašene šanse i da se prednost na prvom mestu polako topi i da je Inter prišao samo na bod.

JUVENTUS - ATALANTA (tip 1, kvota 2,00) - rezultat 1:1

Opet je to ona luda Atalanta koja kidiše na bilo koga i bilo gde. Ni dugogodišnji vladar italijanskog fudbala Juventus nije uspeo da je zauzda. Uprkos svađi trenera Gasperinija i najboljeg igrača Gomeza koja već danima puni stupce italijanske štampe, Atalanta opet igra onaj turbo fudbal kao u prethodne dve godine. Gosti iz Bergama su bez pardona došli da pobede u Torino i na kraju izborili remi 1:1 protiv Juventusa.

MONAKO - LANS (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 0:3

Monako je kod kuće doživeo katastrofu od Lansa. Već u prvih 45 minuta novi prvoligaš i jedno od prijatnijih iznenađenja sezone imao je tri gola prednosti, a kako su Kneževi od sredine prvog dela imali igrača manje, jasno je već na pauzi bilo da se ishod neće menjati do kraja.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara