REZZIME DANA (petak): Opekli ste se na Juventus i Bilbao

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.04.24. | 23:34

Pročitajte ko vam je doneo novac 19. aprila, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

NICA – LORIJAN (tip 1, kvota 1,62) – rezultat 3:0

Ekipa Frančeska Farijolija rutinski je trijumfovala protiv Lorijena i tako se učvstila na petom mestu, sa samo dva boda zaostatak za četvrtoplasiranim Lilom. Doge su uzdrmane posle tragične eliminacije na penale u četvrtfinalu Lige konferencije i biće na pravom iskušenju narednih sedmica po pitanju mentalne spremnosti da izdrže pritisak glavnog konkurenta za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. O neizvesnosti francuske borbe za mesto u Ligi šampiona, dovoljno govori činjenica da je do pre samo nekoliko sedmica razmak između drugog i sedmog na tabeli iznosi samo četiri boda. Sada stanje jeste nešto razuđenije, ali je i dalje veoma interesantno.

Opširnije OVDE.

BEŠIKTAŠ – ANKARAGUDŽU (tip 1, kvota 1,80) – rezultat 2:0

Bešiktaš nije onaj tim od pre dve sezone, strmoglavo je pao. Nije u stanju da se pobije sa Galatom i Fenerom za titulu, sve što mu je preostalo jeste da se rve sa Trabzonom za treće mesto. Podigao je formu, uhvatio zalet i mogao bi da ga dostigne. Za petama je klubu sa Crnog mora posle nove pobede, koju je bez većih poteškoća ostvario.

AL NASR – LA FEJHA (tip 1, kvota 1,37) – rezultat 3:1

Ono što je Vladimir Stojković započeo kao čuvar mreže Crvene zvezde u čuvenoj utakmici Kupa UEFA protiv Rome 2005, radi i dan-danas u 41. godini života. Prošle su skoro dve decenije od kada je prohladne decembarske večere odbranio penal Antoniju Kasanu u 90. minutu i tako stavio šlag na trijumf nad Vučicom (3:1) i pređašnje majstorije Nikole Žigića i Milana Purovića u istoj utakmici. Anhel Di Marija (Olimpijske igre 2008), Lukas Podolski (Mundijal 2010), Andrej Aršavin (Liga šampiona 2010), Danijel Ager (kvalifikacije za EURO 2016), Karim Benzema (saudijska liga)... Pregršt je svetskih zvezda koje nisu uspele da savladaju Stojkovića s 11 metara, a njima se pridružio i mali senegalski dijamant Sadio Mane.

Opširnije OVDE.

AJNTRAHT – AUGZBURG (tip 1, kvota 2,05) – rezultat 3:1

Ekipa Dina Topmelera dominirala je u najvećem delu susreta, imala čak sedam udaraca u okvir gola, dok je Augzburgov jedan jedini završio iza leđa Kevina Trapa. Bilo je to u 13. minutu, kada je Ruben Vargas pogodio na pas Ermedina Demirovića. Trebalo je malo vremena domaćinu da se konsoliduje, a kada je to učinio, počeo je da melje rivala. Posebno u prvim minutima drugog dela. Samo šest minuta trebalo je Ajntrahtu da dođe do preokreta. Fares Šaibi je poravnao na 1:1 u 55, a Ugo Ekitike prvim pogotkom u Bundesligi (u 10. utakmici) preokrenuo.

Opširnije OVDE.

SION – NION (tip 1, kvota 1,40) – rezultat 1:0

Izlazio je Sion na međunarodnu scenu, igrao i protiv Partizana u Evropi, ali ti dani su davna prošlost. Zapao je u krizu, skliznuo u drugi rang švajcarskog fudbala. Ipak, na dobrom je putu da se vrati tamo gde pripada – u elitu. Ostvario je novu pobedu, cementirao prvo mesto u drugoj ligi i malo ga deli od promocije. Za nova tri boda najzaslužniji je Dejan Šorgić.

ŠTURM – RAPID (tip 1, kvota 1,85) – rezultat 1:0

Salcburg će igrati na prvom Mundijalu za klubove, imaće tu čast, ali najbolji austrijski klub deceniju unazad bi u međuvremenu mogao da ostane bez titule. Dugo je bio neprikosnoven, ove sezone se našao klub koji bi mogao da mu pokvari računicu. Vezao je tim iz Mocartovog grada dva neuspeha, a Šturm ih je iskoristio. Trijumfom nad Rapidom osamio se na prvom mestu bar dok Salcburg ne odigra svoj meč.

DODREHT – OS BV (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 3:1

Od danas je poznato da će Vitese sigurno iduće sezone biti u nižem rangu, da neće biti deo Eredivizije, a njen član bi mogao da postane Dodreht. Svezao je četvrtu pobedu, probio se do četvrte pozicije i možda bi mogao čak i do direktne promocije. Sve je otvoreno u drugoj holandskoj ligi, baš kao i na ovoj utakmici, gde je sevalo sa svih strana. Malo više munja i gromova bacio je domaćin.

PRECRTANO

BILBAO – GRANADA (tip 1, kvota 1,25) – rezultat 1:1

Atletik Bilbao izgubio je dva dragocena boda u trci za Ligu šampiona i dozvolio Atletiko Madridu da mu u nedelju, ukoliko slavi na Mendisorosi protiv Alavesa, odmakne na ogromnih šest bodova prednosti. Da stvar bude gora, Baski idućeg vikenda idu baš na noge četi Čola Simeonea, koja bi eventualnim trijumfom u međusobnom susretu zapečatila poziciju četiri. Da su bodove prosuli protiv 'neke zainteresovane strane' pa i da im se progleda kroz prste. Ovako, kada na vašem bunjištu odoli prežaljena Granada (1:1), koju vrlo izvesno čeka selidba u niži rang, onda je pitanje da li i zaslužujte druženje 'sa velikim dečacima' u novoformiranoj Ligi šampiona od jeseni.

Opširnije OVDE.

KALJARI – JUVENTUS (tip 2, kvota 1,80) – rezultat 2:2

Sevnula je levica Dušana Vlahovića, majstorski je pogodio iz slobodnjaka u drugom poluvremenu i trgnuo Juventus. Probudio ga je, dao mu nadu da može da se vrati iz minusa od dva gola i – uspeo je. Masimilijano Alegri izbegao je stradanje na ‘njegovoj’ Sardiniji, poklonio je Alberto Dosena bod Staroj dami. Poraz je izbegla, ali problemi su ostali. Tmurni oblaci nisu rasterani, ko zna kada će i jedina dobra stvar za torinski klub večeras je to što je srpski reprezentativac prekinuo post.

Opširnije OVDE.

RAKOV – GORNJIK ZABRZJE (tip 1, kvota 1,55) – rezultat 0:1

Odavno je poznato Rakovu da neće ponoviti podvig, da je, ipak, bio čudo od jedne sezone. Predstoji mu borba za izlazak na evropsku scenu, no danas je protiv direktnog konkurenta napravio korak unazad. Gornik iz zabrzja ga je preskočio na tabaeli. Kola su krenula nizbrdo kada je Papanikolau zaradio crveni karton, a sve lađe domaćinu su potonule u nadoknadi.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara