Nenad Krstičić o izboru navijača: Priča o konju, magarcu i najboljem igraču decenije – Nenadu Milijašu

Vreme čitanja: 5min | ned. 05.04.20. | 16:47

„Na krilima smo bili jaki, ali voleo bih da su u našoj generaciji bili Katai i Lazović“, poručuje za MOZZART Sport vezista atinskog AEK-a

Zna se ono staro, životno pravilo da je muškarac glava jedne kuće, ali da je žena – vrat. Da prevedemo na fudbalski jezik: u njegovoj igri nije bilo Kanginog glamura, efikasnosti Ričmonda Boaćija, ili brzine Nemanje Radonjića, ali je aktuelni vezista grčkog AEK-a Nenad Krstičić iskustvom pomnoženim sa koktelom kvaliteta potrebnim svakom vezisti, usmeravao Milojevićev tim ka velikim uspesima.

TUTTO COMPLETO KRSTIČIĆ!

Izabrane vesti

Oni koji su mečeve Crvene zvezde pratili iz neposredne blizine uočili su da Vladan Milojević svaki meč počinje pokličnom: „Idemo, Neno“. Jasan znak da mu je verovao, i smatrao ga dovoljno zrelim da na terenu iznese njegove pedantne taktičke zamisli. Koliko je Krstičić bio važan za sistem evropske Zvezde, videlo se po njegovom odlasku u Atinu. Ostala je velika praznina u sredini terena, što su navijači Crvene zvezde prepoznali u anketi MOZZART Sporta, i izglasali ga u idealni tim decenije.

Bila je, na poziciji drugog zadnjeg veznog, mrtva trka između Krstičića i najvoljenijeg stranog kapitena Mičela Donalda.
„Naravno, da je izuzetan osećaj kada dobiješ poverenje navijača u ovakvoj ili nekoj sličnoj anketi. Očigledno da postoje ljudi koji su spoznali i videli moj doprinosi da ekipa beleži odlične rezultate. Kada se ovako nešto desi uvek se setim leta 2018. godine, tada sam rekao ženi da se spakuje, jer Crvena zvezda je pozvala. Hteo sam da ostavim trag u zemlji i gradu gde sam odrastao, među svojim ljudima. To je nešto više od profesionalizma“, poručuje na početku razgovora za naš portal Nenad Krstičić.

IDELANI TIMOVI ZVEZDE I PARTIZANA U POSLEDNJOJ DECENIJI

Iza njega je bilo desetogodišnje gajstarbajtersko iskustvo u Španiji i Italiji. Oni koji su ga odlično poznavali, poput Filipa Đuričića koji nam je to otkrio u jednom intervju, znali su da će se levonogi vezista šaliti sa ligom i konkurencijom u Zvezdinom dresu. Jer su shvatili da se Krstičić nakupio iskustva u Bolonji, Sampdoriji i Alavesu.
Kada sam došao u Crvenu zvezdu nekolicina je samo znala da tamo negde u Italiji ili Španiji postoji neki Nenad Krstičić. Mnogi su bili skeptični, puni predrasuda, bilo je onih klasičnih komentara da sam sišao sa konja na magarca. Iskreno, nisam bio zabrinut zbog toga. Nisam razmišljao o takvim komentarima, ali sam negde u glavi znao da ću biti pod lupom javnosti i pritiskom. Ja sam verovao u sebe, kao i iskrenu emociju da želim da se dokažem u Zvezdu... Isto tako dobro pamtim da je gospodin Zvezdan Terzić iskreno verovao da mogu da se savršeno uklopim u tada nofoformirani tim. Lepo je kada te želi tako veliki klub kao što je Zvezda. Ja sam osetio da me oni mnogo žele u tom trenutku“.

EHO ANKETE ZA ZVEZDIN TIM DECENIJE: PRIČAJU BORJAN, DEGENEK, RODIĆ I STOJKOVIĆ

Da ne govorimo o Salcburgu kada je verbalnim okršajem da Pogrančićem kada je umorne i nesrećne oči Zvezdinog tima u Austriji, pretvorio u poglede tigrove. Možemo da analiziramo sjajnu loptu ka Rodiću koja je prethodila pogotkuu beogradskom meču sa Kelnom... Imao je Krstičić još dvocifren broj velikih izdanja. U Belorusiji je gotovo sam paralisao vezni red BATE-a, bila je to simultanka jednog čoveka.
„Ja sam došao u Zvezdu pre nego što se znalo da ćemo igrati Evropu, nisam bio licenciran za revanš protiv Krasnodara. Gledao sam ga sa atletske staze, i normalno je što mi je on u ravni sa onim čudom u Salcburgu. Tu je i treći meč. Ono kada smo overili titulu u Kruševcu. Mučili smo se, nismo mogli da ih otvorimo. Sećam se da mi je Pešić rekao da ćemo to teško dobiti, ali sam ja bio precizan deset minuta pre kraja. Osetilo se tada veliko olakšanje“.

Vođen rečima velikog šefa Vladana Milojevića, iskusni vezista nije želeo da govori o najjačim karikama tima čije je bio deo.
„Znate i sami gde sam sve igrao. Nikada nisam bio tako dobro izbalansiranom timu kao što je ta Milojevićeva ekipa. On je bio najzaslužniji što nas smo se tako uklopili. Imao sam osećaj da sa pojedincima igram čitavu karijeru. Doveo nas je do savršenstva. Tome je kumovala i odlična atmosfera, i to nije ona klasična fudbalerska fraza. Svako je imao delić zasluga za taj balans“.

Kao simbol jednog lepog vremena u glavni Nenada Krstičića provejava i njegov poslednji meč u Crvenoj zvezdi. Igralo se na Banovom brdu, sa danom zakašnjenja zbog vremenskih uslova.
„Setio sam se toga tokom nedavnog razgovora sa Vujadinom Savićem. Ta anegdota najbolje može da pribliđi ljudima kakvi smo bili kao grupa. Utakmica sa Čukaričkim je odložena za 24 sata zbog snega. Sutradan se nije znalo da li će uopšte da se igra. Situacija se menjala iz sata u sat. Mi u karantinu više nismo znali šta ćemo sa sobom. Spontano smo se okupili u jednu sobu i počeli da pevamo Zvezdine navijačke pesme. To je bio poseban momentat za sve“.

Društvo u Zvezdinom idealnom timu Nenadu Krstičiću pravi dugogodišnji kapiten kluba, imenjak Milijaš.
„Ne znam, niti želim da kažem ko je najbolji igrač naše generacije. Samo znam da bi titulu igrača decenije trebalo da dobije Nenad Milijaš. Jel potrebno pojašnjenje? Osvojio je pet titula kao igrač, bio je u Zvezdi i u lošem periodu. I uvek je imao jak uticaj na ekipu. Pravi primer velikog kapitena“.

Nešto slično je rekao Miloš Degenek u razgovoru za naš portal, Krstičić isto nije mogao da pobegne od priče iz Salcburga.
„Milošu sam milion puta rekao da je onaj drugi gol njegov, a ne Benov (smeh prim.aut). Onda sam ja asistent. Mala šala, koja je spontano počela u našoj svlačionici. Tamo je moj cimer Rodić, bio mu je rođendan pre nekoliko dana. I ovim putem bih mu čestitao. Da ga podsetim da ga nisam zaboravio“.

Krstičić kaže da je pažljivo pratio aneketu MOZZART Sporta, i da ga je to podsetilo kako su slavni dani mogli da budu još slavniji.
„Mi smo na krilima bili močni. Imali smo i Radonju, Bena, Srnića, Milića... Međutim, od nominovanih igrača voleo bih da sam proveo jedan period u Zvezdi sa Kataijem i Lazovićem“, jasan je Krstičić.

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara