Francuska je Monćijevo “dvorište“

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 14:37

Sportski direktor Sevilje okarakterisao Ligu 1 kao tržište na kome je odnos cene i kvaliteta najbolji

Sportski direktor Sevilje, Ramon Rodrigez Verdeho, poznatiji kao Monći, istakao se prethodnih godina nekim odličnim poslovima na transfer tržištu. Njegova ideja je uvek bila – kupi za siću, prodaj papreno. I gotovo uvek bi upalila. A, često je čovek zadužen za dovođenje igrača u klub iz Andaluzije znao da zabaci udicu u Francuskoj. Stoga i ne čudi da je Sevilja letos najveći novac uložila u pojačanja iz Lige 1, odakle su stigli Roni Lopeš (25.000.000 evra), Žil Kunde (20.000.000 + 5.000.000), Lukas Okampos (15.000.000) i Dijego Karlos (15.000.000), i svi osim Lopeša su postali neizostavni članovi startne postave.

Zanimljivo da je i pored svega ovoga, u svlačionici samo jedan fudbaler francuske nacionalnosti, defanzivac Kunde. Mada bi i to moglo da se promeni od narednog leta, s obzirom da Monći ponovo planira da pazari u zemlji sireva i vina, tačnije u Marseju, odakle je letos stigao Okampos. Sportski direktor Sevilje već duže vreme prati dvojicu Francuza, desnog beka Bunu Sara i vezistu Maksima Lopeza, koga je još letos pokušao da dovede, ali na kraju nije uspeo.
Igrači Lige 1 su savršeni spoj visokog kvaliteta i pristupačne cene“, govorio je Monći ranije.

Izabrane vesti

Cene fudbalera u Francuskoj polako rastu i približavaju onima iz se ostalih zemalja iz evropskog vrha, ali su još stepenik ispod, što klubovi poput Sevilje koriste. A, reklo bi se da će se tek sada posebno osvrtati na “robu“ iz Francuske, kada je koronavirus pogodio čitavu fudbalsku industriju i timovi neće moći da troše koliko im je volja.

Španska Marka izdvojila je sve fudbalere koje je Monći doveo iz Francuske u svom mandatu sportskog direktora kluba Sevilje. To su Ariza Makukula (Nant), Ernesto Ševanton (Monako), Sejdu Keita (Lens), Sebastijan Skvilaći (Lion), Kristijan Romarik (Le Man), Mamadu Dabo (Sent Etjen), Emir Spahić (Monpelje) Žufri Kondogbija (Lens), Kevin Gameiro (PSŽ), Gžegož Krihovjak ( Rems), Timoti Kolodžejčak (Nica), Marijano (Bordo), Visam Ben Jeder (Tuluz), Salvatore Sirigu (PSŽ), Klemon Lengle (Nansi), Dijego Karlos (Nant), Lukas Okampos (Marsej), Roni Lopes (Monako), Žil Kunde (Bordo).

Tu su i fudbaleri francuske nacionalnosti koji su u Sevilju pristizali iz drugih liga: Frederik Kanute (Totenhem), Abdulaj Konko (Đenova), Benžamin Tremulinas (Dinamo Kijev), Stiv Nzonzi (Stouk Siti), Gael Kakuta (Čelsi), Adil Rami (Milan) i Samir Nasri (Mančester Siti).

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara