Roberto Firmino (©Reuters)
Roberto Firmino (©Reuters)

Raste pritisak na Firmina: Mora da igra Žota, mora neko da ga dâ

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 11:42

Džejmi Karager nema dilemu

Fudbal juče ne poznaje, pa je Roberto Firmino prvi put posle nekoliko skoro pa savršenih sezona na Enfildu pod znakom pitanja. I mada ga Jirgen Klop uporno brani podsećajući šta je sve uradio za klub, ostrvska javnost posle dobrih izdanja Dioga Žote vrši sve veći pritisak da Portugalac zameni Firmina u startnih 11 Liverpula.

I nisu to samo navijači, već i neka bitna imena. Recimo Džejmi Karager, čuveni štoper Liverpula i uticajni komentator Skaj sporta.

Izabrane vesti

Mane, Žota, Salah“, jasno odgovora Karager u intervjuu za talkSport na pitanje ko bi njemu činio napadačku trojku Redsa, jer formacija sa svom četvoricom na terenu, kakvu smo videli u derbiju sa Mančester Sitijem, ipak nikog nije ubedila da je ta opcija izvodljiva.

Firmino nije u formi, u stvari, mislim da nije bio ni prošle sezone, ali je trijumf Liverpula u Premijer ligi zamaskirao to. Firmino na domaćem terenu nije postigao gol u ligi sve do poslednje utakmice sezone protiv Čelsija“, podseća Karager.

Žota je pak na poslednjih pet utakmica postigao šest golova, računajući i het-trik protiv Atalante. I mada Firminova uloga nije vezana samo za golove…

Liverpulovi navijači su dovoljno obrazovani da znaju da Firminov zadatak nisu samo golovi, da strelci igraju široko, da on stvara prostor, šanse, osvaja loptu i vrši pritisak na protivničku odbranu… Ali čak i kad gledamo statistiku oko tog presinga, a gledao sam je za vikend, nije to ono što je bilo”, bez dlake na jeziku će Karager.

Naravno, ne misli da bi Firmina trebalo gumicom obrisati.

Ako Žota krene da igra, to nije kraj za Firmina. U karijeri imaš uspone i padove. Neko će se povrediti ili će se on vratiti u formu. Ali trenutno je na njemu preveliki pritisak. Svi samo u njega gledaju. Te izvešće ga sad, te daće ga danas. Odmori ga. Daj mu tri ili četiri utakmice, pa ga onda uvedi. Ako ne igraš dobro, pa dobiješ šansu sa klupe, teško da ćeš igrati loše. Uđeš, svež si, nekad moraš tako da gradiš samopouzdanje”.

S druge strane, trenutno, smatra Karager, Liverpul ima hitnije stvari da rešava.

Veliki problem Liverpula je što sada nema mnogo strelaca u timu i zato bi mi Žota igrao. Virdžil van Dajk je davao golove posle prekida, a njega nema. Vezna trojka ne daje golove. Nema Džerarda ili Lamparda koji mogu da krenu napred i pogode. A ne daje ti centralni napadač i onda suštinski imaš samo Manea i Salaha. Dodaj Žotu i imaš treću opciju i tako si skinuo pritisak sa Manea i Salaha”, smatra Karager.


 


tagovi

Džejmi KaragerRoberto FirminoDiogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara