Rafa Leao - mazanje očiju navijačima ili najveća transfer bomba leta?

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.08.24. | 10:05

Barselona navodno krenula po prvu zvezdu Milana...

Barselona će pokušati da u finišu prelaznog roka kupi Rafaela Leaa (25) iz Milana! - vrišti sa naslovnice Mundo deportiva ovog jutra.

Stoji još i da će biti teško, maksimalno komplikovano, da je potrebno da se ispuni niz uslova kako bi operacija postala iole realna, međutim isto tako, novinar katalonskog lista naklonjenog Barsi - Fernando Polo, podvlači da finansijski posrnuli velikan sa Nou Kampa ima moćnog saveznika kog planira maksimalno da iskoristi.

Izabrane vesti

Nakon odrađenog kastinga pred početak pijace, odnosno eksplozije Nika Vilijamsa na šampionatu Evrope u Nemačkoj, nije bilo ni najmanje dileme ko će biti odabran. Ipak, nakon što je istekao rok koji je mladi as Bilbaa zadao, a vezan za njegovu registraciju (nije želeo da poput Danija Olma čeka, već da mu bude garantovana registracija čim potpiše), bilo je jasno da Barselona mora da se okrene drugim rešenjima.

Deko je prvo naciljao Luisa Dijaza iz Liverpula, ali pošto je sa Enfilda stiglo ekspresno 'NE', nekadašnji reprezentativac Portugalije okrenuo se Rafaelu Leau.

Na prvi pogled - nemoguća misija, imajući u vidu koliko problema slavni klub ima; kad se cela stvar malo razloži - neka šansa možda ipak postoji.

"Realnost je da Barselona hoće prelazni rok da zaokruži potpisom vrhunskog krilnnog igrača, koji ne bi doprineo klubu samo na sportskom, već i na medijskom planu. Leao je moćan - doduše, pomalo neuravnotežen - i spektakularan napadač. Ima brzinu, poput Vilijamsa, ima dribling. Po pitanju imidža, i njemu bi dobro došao ovakav transfer. Leao se smatra zvezdom nove generacije u usponu, tako da mu je potreban veći fokus nego što ga ima u Mlanu", stoji u tekstu Mundo deportiva.

"Operacija će biti komplikovana, međutim Barsa ima vrhunskog saveznika u liku Žorža Mendeša. Takođe, ne treba zaboraviti da je Laporta 'zaljubljen' u Leaa otkako se pojavio na velikoj sceni".

Prema istom izvoru, Katalonci će, ukoliko ne uspe napad na Rafaela Leaa, pokušati da angažuju Federika Kjezu iz Juventusa ili Kingslija Komana iz Bajerna. U pitanju su pristupačnije alternative u svakom smislu. Od obeštećenja, preko pregovora, pa do plate igrača.

Pa kad smo već kod uslova, treba podvući da Milan ne bi pustio svog ponajboljeg igrača za manje od 90-100 miliona evra. To nije cifra koju Barsa ne bi mogla da plati, jer već ima pripremljenih 60.000.000 (za Nika Vilijamsa), a planira da prihoduje i dodatnih 30.000.000 od prodaje Vitora Rokea (Betis ili Sporting), odnosno Mikaila Fajea (Lil ili Ren).

Mnogo teži zadatak biće napraviti prostor u budžetu za plate i novim potpisima ne ugroziti propozicije La lige. Na tome se takođe radi. Odlaskom Ilkaja Gundogana, kome ove godine sleduje 15.000.000 evra, pa i Klemona Lenglea, Barselona bi trebalo da dođe u značajno povoljniju ekonomsku situaciju. To će zasigurno biti dovoljno za registraciju Danija Olma. Da li i za Leaa - videćemo.

Za sada zaista zvuči kao bajka, da ne kažemo mazanje očiju navijačima...

Ali ako se zaista dogodi, eto nama najveće transfer bombe leta, ukoliko ne računamo dolazak Kilijana Embapea u Real, koji je bio očekivan i dugo, dugo najavljivan.


tagovi

Rafael LeaoLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara