Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Pukoše Embapeovi snovi kao mehur od sapunice: Real ne pušta Francuze na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 23:05

Nijednog igrača neće pustiti u Pariz, kako se ne bi dodatno trošili posle Evropskog prvenstva

Olimpijske igre su poseban događaj, priča za sebe, i nema tog Francuza koji ne mašta da se na leto pojavi u Parizu i da predstavlja svoju zemlju. Što u individualnim, što u ekipnim sportovima. Antoan Grizman je među prvima izjavio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da na njima zaigra i to prilikom potvrdio da će Kilijan Embape zaigrati za Real, da će mu biti protivnik u madridskom derbiju, ali saborac na najvećem planetarnom događaju – neće.

Snovi Kilijana Embapea pukli su kao mehur od sapunice ove večeri, jer ugledni L'Ekip plasirao je vest da je Real Madrid, njegov budući klub, obavetio čelne ljude Fudbalskog saveza Francuske (FFF) da neće pustiti niti jednog Francuza da nastupi na Olimpijskim igrama. Sve kako se ne bi dodatno trošili posle Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Leto će biti prebukirano. Razmak između Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara biće minimalan, a ko ode u Pariz praktično će propustiti prve nedelje klupske sezone. I biti isceđen. Ne žele to na Santjago Bernabeuu, povukao je potez Florentino Perez i već početkom marta stavio tačku na priču o učešću Francuza, koji igraju za Real Madrid, na Olimpijskim igrama.

Nadali su se u Francuskoj da će Kilijan Embape i Antoan Grizman, kao i Olivije Žiru, biti taj tercet igrača starijih od 23 godine koji će se pojaviti u Parizu i upaliti plamen u srcima svih u zemlji da mogu do zlata. Napadači Atletiko Madrida i Milana možda i hoće zaigrati, ali najveća zvezda neće, osim ukoliko ne dođe do veleobrta i na kraju, ipak, ostane na Parku prinčeva. A, za tako nešto se šanse trenutno mere promilima.

Eventualno ukoliko na potpisu ugovora uslovi madridski klub...

Još veći problem im pravi to što Tijeri Anri neće moći da se osloni ni na dvojicu vezista – Edoarda Kamavingu i Oreljena Čuamenija. Real Madrid je spustio rampu na učešće svih Francuza. Što znači da na učešće u Parizu može da zaboravi i Ferlan Mendi, mada je malo verovatno da bi on uopšte bio jedan od trojice iskusnijih igrača koji bi uskočio na konačan spisak.

Verovatno je ovo prva u nizu blokada. Sad kada je Kraljevski klub probio led, neće se ni drugi libiti.


tagovi

Kilijan EmbapeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Real MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara