(©MN Press)
(©MN Press)

Puk izbrisan iz brojnog stanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.09.24. | 10:25

Tim koji večeras, silom prilika, istrči na teren protiv Španije (20.45) može da iznenadi samo - pozitivno

Do pre tri meseca išla je priča da li mogu Mitrović, Tadić i Vlahović da daju gol više od onoga što odbrana može da primi. U zadnju liniju srpskog tima niko nije verovao. A, onda je Evropsko prvenstvo obrnulo sve naglavačke za 180 stepeni. I sve tako naglavačke stoji u reprezentaciji Srbije, ne samo na terenu, pred večerašnji start Lige nacija protiv Španije (20.45)...

Srpski napad nije došao na Evropsko prvenstvo, a evo, neće ga biti ni na startu Lige nacija. Barem ne u sastavu na koji smo navikli prethodnih godina. Nema kapitena Tadića, nema ni Mitrovića, Vlahovića, Sergeja. Četiri udarne igle u ofanzivi u poslednje tri godine (i više) izostaju sa večerašnjeg duela sa Španijom. Zato da računamo da je u ofanzivi – tanka priča. Uz sve poštovanje momcima koji će večeras gledati ka mreži Crvene furije.

Izabrane vesti

- ČASTIMO 500 RSD ZA UŽIVO KLAĐENJE! KLADI SE NA SRBIJA - ŠPANIJA -

Poslednja linija, predvođena Milenkovićem i Pavlovićem, uz golmana Rajkovića, bila je na EP daleko bolji deo tima. Što bi se reklo, ona je svoj posao odradila. Uostalom, transferi koje su uradili u prelaznom roku su potvrdili da su na najvećoj sceni ostavili odličan utisak. Dok je srpski napad trokirao kako nikad nije. Tek jedan gol iz kornera, koji nas je spasao poraza od Slovenije (1:1).

Zato se pogled i pred večerašnje meč okreće ka odbrani. Sa jedinim pitanjem: da li može i koliko može protiv novog šampiona Evrope, koji je došao na „Marakanu“ u gotovo najjačem sastavu, sa osmoricom startera iz finala šampionata kontinenta, koji su projektovani da i večeras istrče na teren? Može li poslednja linija odbrane Orlova da izdrži nalete tima koji je na prvenstvu Evrope na svakoj utakmici postigao makar jedan gol?

Ubeđivao nas je selektor prethodnih dana kako je radio brojne i temeljne video analize Španije, kako je zavrnuo rukave, proučio rivala do tančina. Samo što to sve sada, kada se u reprezentaciji desio slom i spolja i iznutra, deluje nekako groteskno. Uostalom, Stojković je za neverovatno kratko vreme prešao put od miljenika nacije, tamo posle Portugalije, do čoveka koji gotovo ne može da sastavi čestit tim večeras za utakmicu koja bi u svakoj normalnoj zemlji bila šlager meseca, možda i godine. Najveći izazov za svakog fudbalera. Osim za povređene, uvređene...

Ne može Piksi Stojković da se poredi sa majorom Gavrilovićem, niti se fudbalski meč sa Španijom može sa odbranom Beograda na početku Prvog svetskog rata, ali jedna poruka može da bude slična: ovaj srpski „puk“ koji će večeras istrčati na teren najvećeg našeg stadiona je već izbrisan iz brojnog stanja. Ovaj tim Srbije, ovaj iznuđeni sastav (mada i da je najjači, pitanje je da li bi očekivanja nacije posle svega bila veća), unapred je otpisan i od njega gotovo niko ništa ne očekuje. Tako da jedino iznenađenje koje može da priredi je – pozitivno.

Pa, junaci, zato napred u slavu! To vam je ostalo...

LIGA NACIJA

Divizija A, Grupa 4

20.45: (8,00) Srbija (4,10) Španija (1,53)

20.45: (2,45) Danska (3,30) Švajcarska (3,20)



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiLiga nacijaFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara