Ademola Lukman (©Reuters)
Ademola Lukman (©Reuters)

PSŽ sad panično traži napadača, kontaktirani Lukmanovi agenti

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 12:17

Osimen otpada kao opcija, jer je preskup

Život posle Kilijana Embapea počela je ubedljivom pobedom, ali ne baš slavnom igrom Pari Sen Žermena. Iz tog razloga u Parizu je ponovo aktuelna priča o kupovini napadača kao nominalnoj zameni za Embapea, mada je jasno da je zapravo mali broj onih koji mogu da ponude ceo paket.

Još se više zakomplikovalo na Parku prinčeva sa povredom Gonsala Ramosa, pošto se procenjuje da ga na terenu neće biti do sredine novembra. Pošto je kraj prelaznog roka blizu, PSŽ je sada već ušao u paničnu potragu za napadačem i pošto je jasno da nije moguće dovesti nekog ko je klasa poput Francuza, izbor je pao na Ademolu Lukmana.

Izabrane vesti

Prema tvrdnjama milanske Gazete, Sveci su zvanično kontaktirali agente nigerijskog golgetera, pošto je inicijalno opipavanje pulsa još pre utakmice Superkupa Evrope sa Realom donelo željeni rezultat, odnosno sam Lukman je pokazao želju da se preseli u Francusku.

Sledeći korak je da PSŽ pošalje zvaničnu ponudu Atalanti, što je navodno u planu da se dogodi vrlo brzo, sa nadom da bi ceo posao mogao da se završi što pre. Lukman je otvoren za transfer karijere, mada još nema nikakvu sliku o finansijskim uslovima. Ali, postoje nagoveštaji da bi ga u slučaju potpisa čekala sjajna plata.

Vreme sada igra najvažniju ulogu. Atalanta ne bi bila voljna da pusti strelca 17 i asistenta kod još 10 golova, a da prethodno nema već dogovorenu zamenu za Lukmana. Isto je Dea uradila i sa Tenom Kopmejnersom kome je dala dozvolu da ide u Juventus tek onog trenutka kada je sa Udinezeom postignut sporazum o transferu Lazara Samardžića.

Podsetimo, Pari Sen Žermen je dugo gledao u Viktora Osimena kao idealno pojačanje, ali se od te ideje odustalo pošto Napoli nije bio spreman da pregovara i tražio je svih 130.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula. U međuvremenu je Nigerijac ušao u pregovore sa Čelsijem koji je spreman da Napoliju u zamenu pošalje Romelua Lukakua, još jednog igrača i novac.


tagovi

Ademola LukmanLetnji prelazni rok 2024AtalantaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara