Vesli (©AFP)
Vesli (©AFP)

Atalanta nastavlja da ređa pojačanja, dogovoren i toliko čekani desni bek

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 22:36

Ni A, ni B, već opcija C

Atalanta ređa pojačanja kao na traci! Danas je ozvaničen transfer Marka Brešaninija, a nekoliko sati kasnije dogovorena je i kupovina toliko čekanog desnog beka.

Tražio je Đan Pjero Gasperini maltene mesecima igrača koji može da se uklopi u njegove taktičke zamisli, a na kraju je morao da se zadovolji trećom opcijom na listi želja.

Izabrane vesti

Iz Flamenga dogovoren je Vesli! Brazilac će uskoro stići u Bergamo na lekarske preglede, pošto su dva kluba dogovorila posao vredan 20.000.000 evra, s tim što je fiksni deo 16.000.000. Za uskoro novog desnog beka Atalante dogovoren je petogodišnji ugovor.

Gasperini može da bude zadovoljan, mada je Vesli donekle iznuđeno rešenje. On je hteo Marka Pubilja iz Almerije i delovalo je da će posao da bude završen, ali umesto toga je sve palo u vodu. Potom je ideja bio Neko Vilijams, ali Notingem Forest nije želeo ni da čuje o prodaji. Zato se Gasperini okrenuo Vesliju kome će ovo biti prvo iskustvo u Evropi.

U pitanju je 20-godišnji bek ofanzivnih karakteristika. stigao je u Flamengo pre tri godine, a već iza sebe ima osvojenu Kopa Libertadores i dva brazilska kupa.

Atalanta je tokom leta uradila nekoliko sjajnih poslova. Otkupljen je Šarl de Ketalare za 22.000.000 evra, Mateo Retegi je stigao iz Đenova za istu sumu, a Ben Godfri iz Evertona za 12.000.000. Pozajmljen je i Nikolo Zaniolo iz Galatasaraja, kao i pomenuti Marko Brešanini iz Frozinonea.

Biće i ove sezone Dea lepa za gledanje.


tagovi

VesliLetnji prelazni rok 2024AtalantaFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara