Alehandro Balde (©AFP)
Alehandro Balde (©AFP)

Promena u Španiji: Produkt Masije uskače zbog Gajine povrede

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 16:31

Čeka se samo amin Fife, ali u pitanju je birokratski postupak

Okolnosti uoči Svetskog prvenstva postale su takve da je samo jedan trenutak nepažnje dovoljan da se nečiji san pretvori u košmar. Kristofer Nkunku morao je da napusti trening kamp Francuske zbog povrede, bilo je promena u selekciji Argentine, Sadio Mane definitivno ne može, a menja i Luis Enrike.

Kao što je ranije objavljeno, Hose Gaja ne može da pomogne Španiji u Kataru zbog toga što je iskrenuo skočni zglob, a umesto njega šansu dobija Barselonin tinejdžer Alehandro Balde.

Izabrane vesti

Gaja je još u četvrtak popodne obavešten da postoji šansa da će biti zamenjen, u međuvremenu Luis Enrike je potvrdio svoj izbor. Produkt Masije je bio logičan izbor pošto se nalazio na širem spisku od 55 igrača. On se nije našao u konačnom izboru i bio je koncentrisan na obaveze sa mladom reprezentacijom.

Sreda, 17.00: (1,18) Španija (7,50) Kostarika (22,0)

U ovom trenutku čeka se samo još ami Fife, ali u pitanju je čista birokratija jer selektori imaju mogućnost da menjaju tim najkasnije 24 časa pre prvog meča na turniru.

Kako javljaju španski mediji, Balde neće igrati protiv Japana u susretu mladih timova, a nije bio ni na treningu pod komandom Luisa de la Fuentea, što samo potvrđuje da se on sprema da se priključi seniorima.

Balde postaje drugi najmlađi član španske selekcije u Kataru posle klupskog saigrača Gavija. On je tek u septembru upisao debi za mladu reprezentaciju Španije protiv Ruminije, kada je odigrao 45 minuta. Dva meseca kasnije ostvariće dečački san i staviće se selektoru A reprezentacije na raspolaganje.

Španija prvi meč igra u sredu od 17 časova protiv Kostarike. Ostali rivali u Grupi E su Nemaka i Japan.


tagovi

Alehandro BaldeKatar2022Fudbalska reprezentacija ŠpanijeHose Gaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara