(Star sport)
(Star sport)

Prerušavanje Natha u natčoveka

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.09.24. | 10:00

Partizanov Izraelac jubilarni 20. put izlazi na megdan Crvenoj zvezdi, protiv koje je uvek inspirisan i često učinkovit baš u Humskoj

Samo da nas ne napune. Neću ni da idem na stadion. Žao mi je fudbalera, ali dok ne Vazura i Vučela ne napuste klub, Humska me neće videti. Čemu da se nadamo kad smo onako ispali iz Evrope. Zar da strahujem za život zbog huligana?

Da nije tih, verovatno bi posegle pristalice Partizana za nekim drugim opravdanjem zašto izbegavaju da dođu na tribine, makar na programu bio večiti derbi. U ambijentu maksimalnog nepoverenja može biti da su neki od razloga opravdani, međutim, kad se meč približi i počne, Grobari – bez obzira da li oni koji dođu, nevezano za to na kojoj će strani biti smešteni – zagledaće se makar u dvojicu fudbalera u iščekivanju poztivnog rezultata.

Izabrane vesti

Sveže promovisani kapiten Aleksandar Jovanović pokazuje da je opravdano nasledio Svetozara Markovića, a Bibars Natho se na mečevima sa Crvenom zvezdom prerušava u fudbalskog natčoveka kad igra mečeve u Humskoj. Baš takav je danas u okviru devete etape Mozzart Bet Superlige (19 časova, TV Arena Premium 1). A i te kako ima razloga da se domaćin, koliko god uzdrman lošim rezultatima i igrama, bez obzira što mu prvak države beži na tabeli i po ulaganjima, uzda u karakteristike Izraelca. Kao u osmišljavanju akcija, tako i u realizaciji, naročito kad je domaćin.

Natho daje gol u derbiju, kvota 8,00

Čerkez će ovog ponedeljka 20. put na megdan crveno-belima u karijeri, s tim što nije uvek nosio Partizanov dres (prva dva u opremi CSKA), ali je u njemu bio učinkovit kad se igralo u Humskoj. Ne uvek, ali često. Za početak, sa njim crno-beli na svom terenu ne znaju za poraz, pošto su odmeravali snage sedam puta sa ljutim protivnkom, radovali se pobedi u tri slučaja, a preostala četiri meča okončana su bez pobednika.

Ono što Natha uzdiše u navijačkim očima je ofanzivni doprinos. Ekipa je sa Bibarsom u ulozi organizatora akcija delovala smelo, razigrano, rastrčano, pritiskala i na prepoznatljivu energiju iskusnog fudbalskog arhitekte pronalazila način da rani Zvezdu. Sam 36-godišnji as je to radio više puta.

Za početak, u polufinalu Kupa Srbije, za vreme trenerskog mandata Sava Milošević, kad je posle egzibicije Umara Sadika ćušnuo loptu u mrežu za trijumf od 1:0. Onda u prvenstvu pod komandom Aleksandra Stanojevića pošto je aktivirao projektil sa velike distance, kako bi prevario Milana Borjana (završilo se bez pobednika, jer je Aleksandar Katai pogodio za 1:1). Pride je još dvaput uspešno realizovao kaznene udarce, donosivši ekipi pozitivan impuls dok je na klupi sedeo Gordan Petrić (pogotkom za 1:1 „poništio“ golčinu Usmana Bukarija), a onda isto ponovio i kad je ulogu glavnokomandujućeg preuzeo Igor Duljaj, jer je baš njegova smirenost prošlog decembra omogućila Parnom valjku da povede, kasnije i slavi (2:1).

Svakog trenera s kojim je sarađivao častio je golom. To je ono što se vidi prelistavanjem arhive. Mimo toga, Natho na terenu, bez obzira na godine – a to je posebna vrednost, jer mnogi govore kako je „bivši igrač“, onda ih pre svega fudbalski, pa i energetski razuveri, kao da obuče odoru Supermena - uvek deluje inspirativno protiv Crvene zvezde na domaćem terenu. Na gostujućem nije ni izbliza opasan, ali to je već neka druga tema, za naredni derbi.

U ovom će za saradnika imati Gajasa Zahida, a upravo su te dve poluge bile možda i ključne da se pre devet meseci savlada večiti rival, jer je Natho bio strelac, a Norvežanin pakistanskog porekla asistent za kasniji gol Mateusa Saldanje. Očekuje se da Zahid u 174. derbiju bude više uz levi bok, gde je dejstvovao tokom trenerskog staža Igora Duljaja, kad je Partizan u smislu organizacije igre i bio uverljiviji.

Takav bi mogao da bude i danas. Uostalom, samo mu je derbi ostao. Da makar malo popravi imidž.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE - 9. KOLO

Subota

Čukarički - Jedinstvo Ub 2:1 (0:1)

/Tufegdžić 51, Vinisijus Melo 55 – Mitrović 17/

TSC - Novi Pazar 5:2 (0:0)

/Jovanović 49, Đakovac 52, Pantović 63, Stanić 67, Ćirković 68 – Antvi 65, Opara 83/

Napredak - Mladost 1:2 (1:2)

/Stoiljković 39 - Pejović 7pen, Andrić 24/

Nedelja

Radnički Niš - Spartak 3:2 (2:0)

/Stjuart 7pen, 11, Ivelja 86 - Babić 57, Ubiparip 82/

IMT - Vojvodina 0:3 (0:0)

/Seri 52, 69, Poletanović 65pen/

Železničar - OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Vlajter 33/

Ponedeljak

17.00 (1,65) Radnički 1923 (3,70) Tekstilac (5,60)

19.00 (5,10) Partizan (3,60) Crvena zvezda (1,73)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bibars NathoMozzart Bet Superliga174. večiti derbiVečiti derbiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara