Sebastijan Rudi
Sebastijan Rudi

Posle Sesenjona stigao i Rudi - Zvezdin rival se ozbiljno pojačao poslednjeg dana prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 12:47

Hof kompletirao sastav za tekuću sezonu...

Skoro ništa nije radio Hofenhajm tokom ovog leta na fudbalskom tržištu. Osim što je poslao Stivena Cubera u Frankfurt i iz istog doveo Mijata Gaćinovića, klub iz Sinshajma uglavnom je mirovao, što je bilo u skladu sa globalnom krizom, da bi se poslednjeg dana prelaznog roka ipak pomalo razmahao. Nisu, doduše, u pitanju veliki transferi, već pozajmice, ali jesu zvučna imena.

Juče smo najavili dolazak Rajana Sesenjona iz Totenhema i taj posao već je realizovan, a mladi bek i krilni napadač predstavljen. Zvezdin prvi rival u Ligi Evrope (22. oktobar) završio je upravo i Sebastijana Rudija (30), povremenog reprezentativca Nemačke.

Izabrane vesti

Iskusni vezista proveo je prošlu sezonu na pozajmici u Hofenhajmu (obeštećenje za istu iznosilo je 850.000 evra), pokazao se vrlo dobro i želja čelnika ovog kluba nije bila sporna - hteli su da ga zadrže, međutim ne po istim uslovima. Hofenhajm je prošle sezone pokrivao polovinu Rudijeve plate (3.000.000), a za ovu bio je spreman da se prihvati samo dela te cifre. Dva puta je Šalke odbijao takav zahtev, da bi na kraju, eto pristao. Verovatno pritisnut željom samog igrača, a ponajviše lošim finansijskim stanjem u klubu, te užasnim startom sezone.

Kako se može čuti tim iz Gelzenkirhena nastaviće da plaća polovinu punog godišnjeg iznosa Rudijevih primanja (oko 6.000.000 evra), sam igrač odrekao se dela, a Hof je na sebe preuzeo samo "mrvice". I napravio odličan posao, utisak je.

Za sada nema infromacija da li i koliko će Šalke dobiti kao obeštećenje za jednogodišnju pozajmicu.


tagovi

Sebastijan RudiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara