Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Poketino: PSŽ nije pokazao nepoštovanje prema Barseloni, nemam klauzulu u slučaju da Real pozove

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.02.21. | 03:26

Prštaće na Kamp Nou u prvom meču osmine finala Lige šampiona između Barselone i Pari sen Žermena

Trener aktuelnog prvaka Francuske Maurisio Poketino je u razgovoru za španski Onda Sero govorio o brojnim temama. Dotakao se Nejmarove povrede, nahvalio Kilijana Mbapea, otkrio i da nema klauzulu u slučaju ponude madridskog Reala. Najveću pažnju ipak privukla je njegova izjava povodom interesovanja iz Pariza za Lionela Mesija. Argentinski stručnjak smatra da njegovi igrači imaju pravo da kažu sa kim bi jednog dana voleli da igraju i smatra da PSŽ nije pokazao nepoštovanje prema Barseloni.

Još od prošlog leta je Mesijeva sudbina u Barseloni pod znakom pitanja. Od trenutka kada je postalo neizvesno da li će se Argetinac zadržati na Kamp Nou govori se i o interesovanju Pari Sen Žermena za njegove usluge. Čitavu situaciju podgrejao je Nejmar izjavom da sanja o tome da boje Svetaca brani u tandemu sa bivšim saigračem. Ulje na vatru dolio je Anhel Di Marija, a do usijanja je došlo kada je Ronald Kuman optužio klub iz glavnog grada Francuske za podizanje tenzije i iskazivanja nepoštovanja prema ekipi koju predvodi sa klupe.

Izabrane vesti

"Di Marijina izjava je nedostatak poštovanja. Pogrešno je reći tako nešto, posebno uoči utakmice Lige šampiona. Nije fer, i mislim da nije s poštovanjem prema Barseloni tako govoriti o igraču koji je naš. Mnogo pričaju o Leu, koji igra za Barselonu", nedavno je izjavio holandski stručnjak.

Poketino se ne slaže sa kolegom, sa kojim će u utorak (21.00) deliti megdan u osmini finala Lige šampiona.

"Moram da poštujem sve klubove i igrače, ali PSŽ, kao i svi klubovi sveta razvija strategiju kako bi pojačao ekipu. Kako se ova situacija razvila, teško ju je razumeti. Mislim da je validno kada igrač priča sa kim bi voleo da igra. Pitali su Di Mariju da li bi voleo da igra sa Mesijem? Hteli ste da čujete odgovor od njega? Niko zbog toga nije uvredio Barselonu, hajde da ne izvlačimo stvari iz konteksta. Iz Pariza niko nije pokazao nepoštovanje."

Pred veliki okršaj u elitnom takmičenju Sveci su doživeli peh. Nejmar se povredio i definitivno će propustiti duel na stadionu svog bivšeg tima. Poketino se nada da će biti spreman za revanš, iako bi prema prvim procenama van terena trebalo da provede mesec dana.

"Bio je veoma uzbuđen što će igrati u Barseloni. Pritom je i opsednut osvajanjem Lige šampiona. Prava je šteta što se povredio. Ima ogroman motiv. Pokazao je veliku volju prethodnih nedelja i njegov značaj za ekipu je enorman. Nadamo se da će naredna testiranja pokazati da može da nam pomogne u revanšu."

U prvom meču će sva svetla biti uperena u Klijana Mbapea, koji će u odsustvu Brazilca definitivno predstavljati najveću opasnot po gol Barselone. Francuski reprezentativac je u tekućoj sezoni upisao 18 golova i devet asistencija na 27 nastupa. Bivši trener Totenhema veruje da je Mbapeu suđeno da jednog dana bude u tri najbolja igrača na svetu.

"Iako je jako mlad, on je naša uzdanica. Ima neverovatan potencijal i harizmu. Strašno je brz i to može da uništi protivničke odbrane."

Pisalo se krajem minule godine i da bi mogao da preuzme klupu madridskog Reala. Ne krije Argentinac da bi jednoga dana voleo da predvodi Kraljevski klub, ali je veran PSŽ-u. Tvrdi i da ne postoji nikakva klauzula u slučaju ponude iz Madrida.

"Koji trener ne bi voleo da trenira jedan od najboljih klubova na svetu? Nemam klauzulu u slučaju da Real pozove. Verujem da će biti u Parizu dugi niz godina i da ću ostvariti zacrtane ciljeve."


tagovi

Ronald KumanAnhel Di MarijaNejmarLionel MesiMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara