Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Frans Fudbal već “obukao“ Mesiju dres PSŽ, šeici platu rešavaju kroz fondove?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 22:19

Sveci planiraju da urade nešto slično kao što su to svojevremeno sa Dejvidom Bekamom

Još samo nedelju dana ostalo je do utorka kada će Barselona dočekati PSŽ na startu osmine finala Lige šampiona i dvomeču koji definitivno budi najveću pažnju fudbalske javnosti.

Slučaj predstojećeg dvomeča starih takmaca daleko je veći od samog plasmana u čevrtfinale elitnog klupskog takmičenja i ulog je mnogo veći. Bude li uspeo da izbaci Barselonu već u prvoj nokaut rundi, PSŽ će možda dati dodatni podstrek Lionelu Mesiju da završi svoju eru u Kataloniju i okrene novi list.

Izabrane vesti

Pisali smo nedavno o tome kako PSŽ već dva meseca (in)direktno šalje signale Mesiju da je vreme za promenu i istovremeno bode u oči sve u Barseloni kroz izjave Nejmara, Anhela di Marije, Mauricija Poketina, Leandra Paredesa, sportskog direktora Leonarda i novinske naslove. Čuveni magazin Frans Fudbal otišao je korak dalje i Mesiju već obukao dres Svetaca na najnovijoj naslovnoj strani i tako jasno nastavio da vrši pritisak za koji mnogi fudbalski stručnjaci veruju da je obojen bojama katarskih šeika.

Naslovna strana Frans FudbalaNaslovna strana Frans Fudbala

Frans Fudbal se u tekstu pozabavio načinom na koji PSŽ može da dovede Mesija na Park prinčeva, a jedna od centralnih tema bila je plata argentinskog asa koja aktiviranjem svih bonusa može da izađe i na 74.200.000 evra neto! Ekonomski stručnjak Pjer Rondo izneo je teoriju da će PSŽ problematiku Mesijeve plate izneti aktiviranjem raznih fondova koji bi finansirali ovaj megalomanski transfer.

“Mislim da će PSŽ uraditi s Mesijem isto kao što je svojevremeno s Dejvidom Bekamom. U ono vreme Bekamova plata je rešena kroz razne novčane fondove, pa Bekam praktično nije morao ni da dodirne loptu da bi dobio zaradu. Nekoliko godina kasnije vlasnici PSŽ uložili su novac u Bekamov projekat Inter Majami“, priča Rondo.

Osim finansiranja Mesijeve brutalno visoke plate, mnogi se pitaju gde bi Argentinac igrao u PSŽ kraj Nejmara, Di Marije, Mbapea i Ikardija? Sve se glasnije spekuliše da će Sveci da žrtvuju Mbapea zarad dovođenja Serhija Ramosa i Mesija, ali bi teška povreda Realovog kapitena mogla da pokvari te planove.

“U sportskom smislu sam za dovođenje Mesija u PSŽ. Inače sam za dovođenje Mesija, ali je fudbal dosta evoluirao. Timovi koji osvajaju Ligu šampiona su oni koji igraju s mnogo intenziteta. Mesi to donosi u kontrolisanim mečevima. Protiv Dižona, Meca ili Lorijana će proći, ali šta kada dođu Liverpul ili Real“, pita se Erik Karijer, novinar televizije Kanal Plus.

Svi Mesijevi bonusi i još 38.964.977 evra za lojalnost

Saga se nastavlja, a 16. februar tek treba da dođe...



tagovi

Lionel MesiBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara