Dušan Vlahović u duelu sa Alesandrom Bastonijem iz Intera (©Reuters)
Dušan Vlahović u duelu sa Alesandrom Bastonijem iz Intera (©Reuters)

Petak u Seriji A: Borba za opstanak, Vlahović nosi Fjorentinu

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.02.21. | 13:27

Ljubičasti ne mogu da računaju na Franka Riberija. Srpski napadač postigao sedam golova na poslednjih 11 utakmica. Korona muči Torino

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večerašnji program 23. kola Serije A predviđa dva meča u kome će se timovi tražiti bodova opstanka. Istini za volju Fjorentina i Specija se nalaze u mnogo boljoj situaciji i eventualni trijumf bi doneo i Toskancima i Ligurima uplovljavanje u mirne vode. Na drugoj strani, Kaljari i Torino su u očajničkoj borbi za spasavanje prvoligaškog statusa. Kaljari čeka na pobedu već četiri meseca u Seriji A, dok se Torino pretplatio na remije u Seriji A: sedam na poslednjih devet utakmica. U Torinu su dodatno zabrinuti i zbog novih slučajeva zaraženih fudbalera kovidom-19 tako da je potpuno neizvesno ko će igrati večeras.

Izabrane vesti

Fjorentina i Specija su zamenili uloge. Istorija, kvalitet igrača, visina plata, kao i karijere dvojice trenera kažu da bi Ljubičasti trebalo, bez većih problema da osvoje tri boda večeras. Međutim,igra, pozicija na tabeli i poslednji rezultati dva tima u Seriji A ukazuju da je novi prvoligaš bliži pobedi od toskanskog kluba. Fjorentina je izgubila poslednja dva meča dok je Specija uzela dva prestižna “skalpa” protiv Sasuola i Milana uz gol razliku 4-1.

Fjorentina je samo jednom, otkako se za pobedu daju tri boda, imala manje bodova posle 22 kola, bilo je to pre 19 godina, imali su samo 17. Na drugoj strani samo je Kjevo osvojilo više bodova kao debitant u Seriji A od Specije, takođe pre 19 godina.

Interesantan je podatak da je Čezare Prandeli, kao mlad trener na klupi Verone, trenirao Vinčenca Italijana. Večerašnji duel će biti, u neku ruku, sudar dekana među trenerima, zajedno sa Klaudijom Ranijerijem, i "studenta" u svojoj prvoj sezoni u Seriji A.

Fjorentina će ponovo imati na raspolaganju Amrabata koji je izdražo kaznu suspenzije zbog kartona, ali neće moći da računa na Riberija, tako da će uz našeg Dušana Vlahovića u špicu napada igrati najverovatnije Kuame. Prandeli ima dilemu na sredini terena da li da uz Bonaventuru i Amrabata, na sredini terena, igra Kastrovili ili Pulgar. Naravno, sve nade Fjorentina polaže u Vlahovića, strelca sedam golova na poslednjih 11 utakmica. Kokorin, kako je rekao sam Prandeli, će morati još neko vreme da se adaptira na ritam i stil igre u Italiji, pre nego što uđe u konkurenciju za mesto startera.

Italijano je veoma zahvalan Prandeliju za sve što je učinio za njega dok je bio igrač Verone. Trener otkriće Serije A u ovoj sezoni se seća zajedničkog perioda u Veroni kao jedan od najlepših u njegovoj karijeri, ali večeras neće dati popust svom učitelju.

Specija će biti oslabljena neigranjem Bastonija i Erlića (suspendovani su zbog zbira žutih kartona ) kao i Fariasa i Tercija koji su na listi povređenih.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski – Milenković, Pecela, Kvarta – Venuti, Amrabat, Pulgar (Kastrovili), Bonaventura, Biragi – Vlahović, Kuame

SPECIJA 4-3-3: Provedel – Vinjali, Ismajli, Šabo, Markica – Estevez, Riči, Mađore – Đazi, Agudelo, Saponara

KALJARI – TORINO (20.45)

Na Sardenja Areni se sreću dva “davljenika” koji po kvalitetu igračkih parkova koje imaju na raspolaganju dvojica trenera, Euzebio Di Frančesko i Davide Nikola, nikako ne bi smeli da budu ni blizu, a kamoli u zoni ispadanja.

Kaljari ne zna za pobedu već 15 utakmica u Seriji A. Međutim, Euzebio Di Frančesko nije mogao da izabere boljeg protivnika za prekid višemesečnog posta. Kaljari je u poslednjih pet odmeravanja snaga svaki put uzima bodove protiv Torina, Uz to, Davide Nikola još uvek nije okusio slast pobeda od povratka na klupu Torina. Istini za volju nije ni izgubio nijedan meč budući da je Torino remizirao pet zadnjih utakmica u Seriji A. Štaviše, Torino je u poslednjih devet kola zabeležio po jednu pobedu i poraz i čak sedam remija.

Di Frančesko i pored poraza i neuspeha i dalje uživa podršku uprave kluba i predsednka Đulinija, međutim i sam je svestan da vreme curi i da je situacija dramatična za Kaljari koji je uložio nekoliko desetina miliona evra u formiranje aktuelnog sastava. Jedinan dilema Di Frančeska oko sastava se odnosi na špica, odnosno da li da pruži poverenje Simeoneu ili Pavoletiju.

Torino se nalazi u veoma nezgodnoj situaciji jer je nekoliko igrača pozitivno na kovid-19. Klub je iskoristio pravo da ne saopšti imena fudbalera, tako da se ne zna o kome se radi (u momentu dok pišemo najavu). Jedno je sigurno Sanabrija je konačno negativan na koronavirus i moći će od sutra da trenira sa svojim novim saigračima.

KALJARI 3-4-2-1: Kranjo – Čepiteli, Godin, Rugani – Zapa, Nandez, Marin, Likojanis – Najngolan, Žoao Pedro – Simeone

TORINO 3-5-2: Sirigu – Ico, Enkulu, Bremer – Singo, Rinkon, Mandragora, Lukić, Ansaldi – Zaza, Beloti


tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaSpecijaKaljariTorinoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara