Gazeta o Zvezdi
Gazeta o Zvezdi

Italija o beogradskom remiju: Zvezdina podvala

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 09:28

Pohvale za Ivanića, Kangu, naravno i Dejana Stankovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa predstavlja remi Milana protiv Crvene zvezde kao podvalu i kao dokaz da je, uprkos izjavama trenera Stefana Piolija i igrača Rosonera, specifična psihološka težina predstojećeg derbija sa Interom bila vidljiva i opipljiva.

Izabrane vesti

Milan, koliko je veliki teret derbija”, vodeći je naslov na prvoj strani Gazete, a Milan Pavkov, Zvezdin džoker za velike mečeve (i milanski dnevnik se setio golova Pavkova koji su potopili Liverpul u Beogradu u sezoni kada su Redsi osvojili titulu šampiona Evrope). U nadnaslovu i podnaslovu, osim što se navodi da je “podvala” Zvezde bila veoma gorka za Rosonere, spominje se i povreda Ismaela Benasera koji neće moći da igra na derbiju sa Interom.

Milan, kakvo rasipanje. Rosoneri sa glavom na derbiju dozvolili Crvenoj zvezdi da remizira sa igračem manje”, naslov je velike reportaže sa utakmice. U tekstu se ističe da je remi plod preoprezne i previše kalkulantske igre Milana na stadionu “Rajko Mitić”.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Mirko Ivanić. On je jedini dobio sedmicu uz obrazloženje da je neutralisao Benasera i vezni red Milana i da je istovremeno bio stalna opasnost za odbranu Rosonera: oštar i odsečan, definisala ga je Gazeta. Generalno, tim Zvezde je od italijanskog lista dobio 6,5, a Milan 6. Takođe je i Dejan Stanković dobio veću ocenu od svog kolege Stefana Piolija. Strateg srpskog šampiona je zaslužio 6,5, a Pioli 6.

Stankovićeva Zvezda igra hrabar i agilan fudbal. Uspeo je da anestezira igrača manje na terenu. Svaka čast”, obrazložila je Gazeta svoju ocenu.

Zamagljeni Milan iz Beograda ide na derbi”, upotrebio je Korijere metaforu podsećajući na čuvenu utakmicu iz 1988. godine. U podnaslovu se navodi da je rezultat pozitivan za plasman u osminu finala Lige Evrope, ali da će Milan morati da pruži mnogo bolju igru i uloži mnogo više truda ako želi da pobedi Inter u nedelju.

U drugom tekstu sa “Marakane” se kaže da je više od gola Pavkova, zagorčala čašu strpljenja, povreda Benasera koji će morati da preskoči derbi. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ponavljanje grešaka i sumnje” ističe se da Crvena Zvezda nije bila protivnik koji je trebalo toliko da namuči Milan i da je više od rezultata, igra na terenu pokazala već viđene slabosti Milana.

Po ocenama rimskog dnevnika najbolji na terenu su bili Teo Ernandez i Kalulu, u redovima Milana, a Kanga i Ivanić u crveno-belom dresu: svi su dobili 6,5.

Milan kakva podvala u sudijskoj nadoknadi vremena”, izabrao je naslov Tutosport. U podnaslovu se podvlači da Milan čak ni sa igračem više nije uspeo da zabeleži pobedu, ali se ističe i da su Rosoneri pokazali da imaju štofa i za evropsku pozornicu. Torinski dnevnik ističe da su Milanu poništena dva gola uz upotrebu VAR-a, ali i da su validni bili plod velike greške Pankova i Borjana i velikodušno dosuđenog penala.

Po torinskom dnevniku najbolji na terenu su bili Kanga i Rade Krunić koji su jedini dobili sedmice. "Kanga je bio najaktivniji na terenu i hladnokrvan sa bele tačke, što nije jednostavno kada je na drugoj strani Donaruma, uz to izveo je korner koji je Pavkov pretvorio u remi", obrazložio je Tutosport svoju ocenu.

Torinski dnenvik prenosi i izjavu Dejana Stankovića da se sada nada prolazu u osminu finala više nego pre meča u Beogradu. Inače, Stanković je dobio uz 6,5 i pohvale od izveštača Tutosporta koji su konstatovali da Zvezda nema bogzna kako kvalitetan tim, ali da on savršeno predstavlja ratnički duh svog trenera.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara