Foto: Reuters
Foto: Reuters

Partibrejker Miler s penala uništio žurku Atletika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 22:55

Gol Bavaraca u samom finišu pokvario raspoloženje ekipi Čola Simeonea - 1:1

Delovalo je da će Atletiko Madrid večeras direktno u osminu finala Lige šampiona, ali to se nije dogodilo. Iako su Jorgandžije imale 1:0 sve do 86. minuta protiv kombinovane ekipe Bajerna iz Minhena, Tomas Miler je upravo pet minuta pre kraja realizovao penal i time poravnao za konačnih 1:1 (1:0). To znači da će Atletiko osminu finala morati da overi u poslednjem kolu.

Situacija je sada sledeća: Bajern je sigurno prvi sa 13 bodova, Atletiko je trenutno drugi sa šest, a Salcburg ima četiri boda u odnosu na Lokomotivu koja ima bod manje. Salcburg je ovim golom Bajerna u samom finišu sačuvao nade da može da prođe dalje. I to u direktnom obračunu protiv Atletika u poslednjem kolu. Da je ostalo 1:0, Jorgandžije bi već sada overile drugo mesto. Ovako...

Izabrane vesti

Bajern je već pre ovog meča osigurao prvu poziciju na tabeli, pa mu ovaj duel nije bio toliko važan takmičarski. Zato i jesu Bavarci izašli u kombinovanom sastavu bez većine nosilaca igre i to je Atletiko znao da kazni u prvom poluvremenu.

Od samog starta se videlo koliko su Jorgandžije gladnije igre i pobede. Anhel Korea je u 7. minutu izbio sam ispred golmana Nibela i promašio. Naredna velika šansa samo je nagovestila gol. Janik Karasko je bio u prilici, šutirao je jako dobro, ali je lopta otišla centimetar pored leve stative. Nekako se samo čekalo kada će pasti gol i to se i dogodilo u 26. minutu. Atletiko je brzo izveo aut, Ljorente je pokazao da pored dobrog njuha za gol ima ideju i za asistenciju, dodao je do Žoaa Feliksa, a ovaj je lepo matirao Bajern i doneo domaćinu veliku prednost.

Sa rezultatom 1:0 se i otišlo na veliki odmor… Udarci u gol su u tom momentu bili 3:0 za Atletiko, a računajući i one van okvira – 8:2. Dakle, jasna je bila inicijativa ekipe Čola Simeonea.

 

Flik je u drugom poluvremenu uveo Serža Gnabrija i Tomasa Milera, probao je da malo uozbilji tim i proba barem do boda. U drugom poluvremenu je bilo generalno dosta manje uzbuđenja nego u prvih 45 minuta, Atletikova glavna ideja bila je da sačuva rezultatsku prednost. Što je uvek mač sa dve oštrice.

A onda je usledio šok za domaćina u 86. minutu. Dosuđen je penal, naravno da je Miler uzeo loptu i sačuvao je svoj tim poraza. I na taj način pokvario žurku Atletika koja se spremala. Moraće još Jorgandžije da čekaju na prolazak u osminu finala. Mileru je ovo bio 47. gol u Ligi šampiona. Pretekao je Filipa Inzagija, a kasni gol za Andrejom Ševčenkom i Zlatanom Ibrahimovićem.

U poslednjem kolu Lokomotiva gostuje Bajernu u Minhenu, dok Atletiko Madrid igra u Salcburgu. Biće zanimljivo, a već je večeras skoro pa sve bilo rešeno.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA A

Lokomotiva – RB Salcburg 1:3 (0:2)

/Mirančuk 79p - Beriša 28, 41, Adejemi 81/

Atletiko Madrid – Bajern 1:1 (1:0)

/Feliks 26 - Miler 86pen/

 



tagovi

Hansi FlikŽoao FeliksTomas Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara