(©Starsport)
(©Starsport)

Parovi baraža za Mozzart Bet Superligu: Grafičar - Radnik i Inđija - Radnički Niš

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 19:33

Poznato koji timovi će se boriti za preostala dva mesta u najjačem rangu domaćeg fudbala sledeće sezone

Odigrane su utakmice poslednjeg kola plej-auta u Mozzart Bet Superligi i plej-ofa u Mozzart Bet Prvoj ligi, posle čega smo dobili sve učesnike baraža za plasman u najjači rang domaćeg fudbala.

Uoči današnjih utakmica znalo se da je Grafičar taj koji će imati priliku da se uz IMT i pančevački Železničar domogne elitnog ranga, a timu sa Topčiderske zvezde pridružila se Inđija. Oni će probati da oduzmu status superligaša Radničkom i Radniku, a provi su Grafićar - Radnik i Inđija - Radnički Niš.

Izabrane vesti

Prve utakmice igraće se na terenu prvoligaša, dok su revanši u Surdulici i Nišu. Predviđeni termini su 31. maj i 4. jun.

Od ranije je poznato da su iz Mozzart Bet Superlige ispali novosadska Mladost i Kolubara, kojoj je pre nekoliko dana odlukom Disciplinske komisije FSS oduzeto devet bodova zbog "sumnjivih utakmica".

Grafičar je u poslednjem kolu plej-ofa Mozzart Bet Prve lige savladao novobeogradski Radnički i "overio" treću poziciju, te će probati prvi put u svojoj istoriji da se domogne najjačeg takmičenja u domaćem fudbalu. Mnogo više neizvesnosti bilo je u trci za četvrtim mestom. Nakon ligaškog dela tu se nalazio Radnički iz Sremske Mitrovice, potom se probilo ubsko Jedinstvo, ali je Inđija današnjim remijem u derbiju sa Radničkim (1:1) uspela da preskoči Ubljane koji su poraženi u Pančevu 3:5. Zeleno-beli će pokušati da se vrate u elitu posle ispadanja pre dve godine.


MOZZART BET PRVA LIGA, PLEJ-AUT - POSLEDNJE KOLO

Grafičar - Radnički Novi Beograd 1:0 (1:0)

Železničar Pančevo - Jedinstvo Ub 5:3 (2:2)

Radnički SM - Inđija 1:1 (1:1)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeGrafičarJedinstvo Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara