Padoše silni milioni 's neba', Barsa se nećka

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 08:55

Mada, treba i igrača ubediti...

Braselona je zacrtala velike ciljeve ovog leta, u klubu i oko kluba ne odustaju od teze da je moguće pazariti i Nika Vilijamsa i Danija Olma, naravno pod uslovom da RB Lajpcig napravi ozbiljne kompromise i izađe u susret Kataloncima kada je u pitanju prolongiranje plaćanja obeštećenja. Ali uz sve to morala bi Barsa i bogato da prihoduje od prodaje igrača.

Jedan od onih koji je tražen i kog bi se klub rado odrekao uz adekvatno obeštećenje, jeste Brazilac Rafinja (27). I gle čuda, eto prave, ozbiljne ponude - kao da je pala sa neba.

Izabrane vesti

Kako navodi Mundo deportivo kasno sinoć u prostorije kluba stigao je predlog od jednog kluba iz Saudijske Arabije koji je na sto stavio celih 65.000.000 evra!

"Barselona visoko ceni svog krilnog napadača. Njegov dobar imidž održava visoku cenu i čini ga traženim. Međutim iznos koji je stigao na Nou Kampu smatraju niskim", stoji u tekstu katalonskog lista.

"Ipak, imajući u vidu beneficije koje bi takva finansijska injekcija donela klubu, nije isključeno da uskoro dođe do pregovora sa Saudijcima".

Od ranije je poznato da se Al Hilal raspitivao za Rafinju, čak se Žorž Žezus lično čuo sa Đoanom Laportom, ali tom prilikom stav Barselone bio je da igrač nije na prodaju, te da bi razgovori mogli da dođu u obzir samo pod pod uslovom da ponuda bude u regionu od 90.000.000 evra!

Takođe, Laporta je kazao da bi i samog igrača prethodno trebalo ubediti...

Da li ste i šta u međuvremenu promenilo, Mundo deportivo ne daje jasan odgovor, ali potencira da je Barsa do sada na izlaznim transferima zaradila samo 18.000.000 evra.

"U klubu su svesni da će da će ukoliko zaista žele Nika i Olma morati da podaju neke značajne igrače za veliki novac. Ipak, što se samog igrača tiče, njegovo se mišljenje o odlasku nije promenilo i na tom polju bi tek moralo da se radi", zaključili su tekst Španci.

Osim ponude što je stigla sa Bliskog istoka, Barselona bi uskoro mogla da bude kontaktirana i od strane Arsenala, navodi Dejli miror, britanski tabloid. Mikel Arteta, opet, ne bi išao s ponudom većom od 50.000.000, međutim samom Rafinji bi London sigurno bio interesantnija dstinacija ukoliko klub već reši da ga proda.

Kao opcija pojavljuje se i Čelsi, no postoji razlog zbog kog su Tobdžije u prednosti...

"Edu Gašpar, sportski direktor Arsenala, borio se pre dve godine za Rafinju, kad je ovaj otišao u Barselonu. Njih dvojica su u kontaktu. Gašpar ga sada mami obećavajući mu značajno mesto u timu i 'desetku' na leđima", konstatuje Mundo.

Da bi bio konkurentan u trci za Rafinju, Arsenal bi prvo morao da proda Emila Smit Roua, za koga je zagrizao Fulam.


tagovi

RafinjaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara