Dušan Đorđević (Star Sport)
Dušan Đorđević (Star Sport)

Đorđevićev Čukarički se ne raduje polusezoni: Bili smo u usponu forme, Docić produžena ruka stručnog štaba

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 22:21

Trener Brđana sumirao utiske posle prvog dela prvenstva

Prošlo je više od tri meseca otkako je Aleksandar Veselinović otišao u Ujedinjene Arapske Emirete i ostavio klupu Čukaričkog nasledniku Dušanu Đorđeviću koji mu je do tada bio prvi pomoćnik. Tim sa Banovog Brda je od tada odigrao 11 prvenstvenih utakmica uz skor od sedam pobeda, tri poraza i jednog remija, a polusezona u Superligi i kalendarska 2020. Završena je na trijumfalan način – Brđani su prvi put u istoriji smogli snage za trijumf u Surdulici, kojem je prethodilo šest bezuspešnih pokušaja.

Kao jedna od izrazito napadački usmerenih ekipa koja u proseku postiže dva gola po utakmici, Čukarički je na jugu Srbije pokazao da ume da odigra pametno i bez srljanja zatvori utakmicu jednim golom. Sa tri pobede i porazom od Partizana, Čuka je u naletu i na četvrtoj poziciji okončala jesenji deo sezone.

Izabrane vesti

“Iza nas je uspešna polusezona. Sigurno je mali psihološki šok za ekipu bio odlazak Aleksandra Veselinovića, i potom moje imenovanje na mesto šefa struke. Jesam dugo u ekipi, godinu i po dana, znam igrače, znaju i oni mene, ali svi smo mi različiti. Znali su me u klubu kao nekog ko je tu, kao nekog ko radi... U novoj ulozi na ispitu je bila ličnost, a zaista je na startu bilo nezgodno, imali smo sedam-osam povređenih igrača. Uz to, izgubili smo od Spartaka u Subotici, potom pomalo mesrećno od Proletera na Banovom brdu” istakao je Đorđević.

Po preuzimanju kormila Đorđević je kao glavni problem fokusirao rezultate koje su Brđani ostvarivali u gostima. Na strani je pobeđen bio samo Zlatibor u Užicu. Pet utakmica na strani kasnije, procenat pobeda na gostovanjima nije se poboljšao pošto je Čukarički savladao samo Radnik pre pet dana, ali je sa 50-godišnjim stručnjakom na Brdu ostvario odličnih pet pobeda iz šest duela.

”Postavio sam sebi, ali i ekipi cilj, da skinemo to opterećenje, taj balast sa leđa, da u novu polusezonu uđemo sa pobedom u gostima. Čukarički na bilo kom terenu mora da igra bez kompleksa i na pobedu, i da često dolazi do nje. Na kraju je stigla toliko dugo čekana pobeda u gostima. Po atmosferi i stanju u ekipi, slobodno mogu da kažem da nam je žao što se završila polusezona, zaista smo bili u velikom usponu forme”.

Forma, de fakto, jeste u usponu u odnosu na period od kraja avgusta do sredine oktobra, a možda bi zaostatak za Vojvodinom koja im beži sedam bodova bio manji da Marko Docić nije van stroja od sedmog kola i pogibeljnog starta Sekua Sanogoa.

“Marko je jednostavno lider ove ekipe, produžena ruka stručnog štaba na terenu. Ima veliki uticaj u svakom smislu, ne samo igračkom. On je pre svega fantastičan tip, tako da jedva čekam njegov povratak na teren. Sa nama trenira već duže vreme, a trebalo bi da bude od početka priprema i radi bez ikakvih ograničenja. Gledaćemo da polako ulazi u formu i da potpuno spreman dočeka prvi meč u nastavku protiv Inđije. Njegov značaj za tim je neprocenjiv”, pljuštale su trenerove reči hvale na račun kapitena.

Prolećni deo šampionata doneće Čukaričkom ispit na gostovanju u okolini Beograda, a potom je na redu derbi kola pošto novosadska Stara dama dolazi na Banovo brdo. Raspored kaže da Čuka uglavnom gostuje nižerangiranim timovima, dok će dočekivati uglavnom rivale kvalitetnijeg igračkog kadra.

“Neće biti lake utakmice na proleće. Čak šest timova će ispasti iz lige, neće biti otpisane ekipe do ko zna kad. A tokom ove pauze, siguran sam, biće i dosta onih koji će se konsolidovati u svakom, pa i u igračkom smislu”, zaključio je Dušan Đorđević.



tagovi

ČukaričkiDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara