"Denis Gajger pogađa u metu"
"Denis Gajger pogađa u metu"

Odakle vam niču ti klinci? Gajger odveo Hofenhajm na vrh, Ogusten i Verner za miran san Lajpciga

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.17. | 17:16

Neuobičajeno mali gol u popodnevnim utakmicama Bundesligi

Denis Gajger pogađa u metuPočetak jeseni kao da je uspavao Nemce, pa smo u popodnevnim utakmicama današneg programa u Bundesligi videli neočekivano mali broj golova. Međutim, videli smo i jedno novo lice koje bi trebalo da predstavlja budućnost nemačkog fudbala. Denis Gajger je svojim prvim golom u seniorskoj konkurenciji pogurao Hofenhajmu do pobede od 2:0 u derbiju protiv Šalkea i barem na nekoliko sati odveo izabranike Julijana Nagelsmana na vrh tabele.

Odlučujući detalj utakmice desio se već u 13. minutu meča kada je Steven Zuber prebacio svog čuvara i potom na ivici kaznenog prostora proigrao usamljenog Gajgera, da bi 19-godišnji vezista, inače standardni reprezentativac u mlađim nemačkim selekcijama, rezantnim udarcem u donji levi ugao protivničkog gola rešio pitanje pobednika. Sedam utakmica na velikoj sceni i prvenac koji će dodatno podgrejati visoka očekivanja od ovog momka.

Izabrane vesti

Denis Rup je duboko u sudijskoj nadoknadi samo pečatirao ostanak bodova u Hofenhajmu.

Zablistali su i Lajpcigovi klinci, mada se od Žan Kevina Ogustena i Tima Vernera to i očekivalo. Uostalom, oni su već na početku treće decenije, a kod Nemaca nema te glupave podele na mlade i stare. Ako si dobar - igraš. I treba da krojiš rezultat, a upravo su to uradili Ogusten i Verner protiv Ajntrahta.

Francuz je načeo goste iz Frankufurta, a Verner je petim ligaškim golom u sezoni odveo Lajcpig na bezbednu udaljenost. Pogodak Anta Rebića, na asistenciju Marijus Volfa, a posle dobrog poteza Luke Jovića, koji je u igru ušao u 62. minutu i učestvovao u toj jedinoj Ajntrahtovoj gol akciji, bio je dovoljan samo za častan povratak kući.

 

Mijat Gaćinović je meč presedeo na Ajntrahtovoj klupi.

Tri boda je osvojio i Majnc, zahvaljujući pogotku Pabla De Blasisa sa penala protiv Herte (1:0). U duelima Štutgarta i Augzburga, te Verdera i Frajburga, mreže su mirovale.

Bundesliga, šesto kolo:

Petak:

Bajern - Volfzburg 2:2 (2:0)
/Levandovski 33, Roben 42 - Arnold 56, Didavi 83/

Subota:

Hofenhajm - Šalke 2:0 (1:0)
/Gajer 13, Rup 94/

Majnc - Herta 1:0 (0:0)
/De Blasis 54pen/

RB Lajpcig - Ajntraht Franfurt 2:1 (1:0)
/Ogusten 28, Verner 68 - Rebić 77/

Štutgart - Augzburg 0:0

Verder - Frajburg 0:0

18.30: (1,35) Dortmund (5,30) Menhengladbah (8,00)

Nedelja

15.30: (1,87) Hanover (3,45) Keln (4,40)
18.30: (1,40) Leverkuzen (4,80) Hamburger (7,75)

TABELA:

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtaugzburgEvropaFrajburgHertaLuka JovićNemackaStutgartVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara