Novi Real Madrid? Da čoveka prođe jeza... Ovo se ne pamti

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.06.24. | 18:31

Sve ukazuje na decenijsku vladavinu Kraljevskog kluba, prosek godina najvažnijih igrača biće 22,3?!

Mnogi se ni posle 15. titule prvaka Evrope neće složiti da Real Madrid ima najbolji tim na svetu. I to je legitimno, konkurencija je zaista impresivna, međutim sa zvaničnom objavom da je Kilijan Embape, po mnogima najbolji igrač današnjice, napokon stavio praf na ugovor sa Kraljevskim klubom, biće zaista teško opovrgnuti ona mišljenja što tvrde da mu sada zaista nema ravnih.

Valja podsetiti da Embape nije jedino dosad potvrđeno pojačanje Madriđana za iduću sezonu. Iz Palmeirasa, odmah nakon Kopa Amerika, u Valdebebas stiže i klasičan centarfor koji se toliko dugo čekao - mlađani Endrik, kome se predviđa velika karijera. Uostalom, podatak da su ga želeli maltene svi veliki evropski velikani, te da je Real za njega iskeširao gotovo 50.000.000 evra, dovoljno govori o njegovom potencijalu.

Izabrane vesti

Sa Embapeom i Endrikom u sastavu Realov ionako paklen napadački potencijal dobija novu dimenziju. Navala će biti još brža - ako je to uopšte moguće - a šesnaesterac rivala trebalo bi da popuni klasičan 'centarfor ubica'.

Istina je da Endrik ima tek 18 godina, ali prema njegovom ponašanju, zrelosti i svemu što je do sada pokazao u brazilskoj Seriji A, odnosno u reprezentaciji Brazila (četiri utakmice - dva gola), čini se da ovaj momak neće dugo čekati na momenat kad će Karlo Ančeloti početi ozbiljno da se oslanja na njega.

E sad, kako bi mogla da izgleda ta čudesna navala?

Logično pitanje... Kolege širom sveta razglabaju o tome u poslednja 24 sata.

Pre nego što je Kilijan Embape potpisao nagađalo se gde bi mogao da igra, šta će biti sa Vinisijusom (obojica najbolje uživaju uz levu aut liniju), da li dolazak Francuza znači odlazak Rodriga, gde će, zaboga, pored svih njih svoje minuta ućariti Endrik?!

Informacija da je Kilijan uzeo 'devetku' negde diskretno nagoveštava da bi lako moglo da se dogodi da njegovo mesto bude u centralnom delu napada. Dok bi tandem Brazilaca dejstvovao po krilima.

Prvi utisak - nije nemoguće. Odlazak Tonija Krosa oslobađa jedno mesto u veznom redu i to bi moglo da dovede do promene osnovne formacije, iz 4-3-1-2 u klasičnu 4-3-3. U tom slučaju Džud Belingem bi morao da se spusti nešto niže, zapravo na poziciju na kojoj je igrao u Borusiji iz Dortmunda. Ta varijanta znači da Eduardo Kamavinga ostaje u rotaciji i ne zauzima Krosovo mesto kao siguran starter...

Ipak, imajući u vidu sve uspehe koje je donela pomenuta 4-3-1-2, sa Džudom iza dvojice napadača (koji razvlače u širinu), možda je najrealnije da Real na isti način uđe u novu sezonu. Ovo je opcija u kojoj Kilijan Embape zauzima Rodrigovo mesto, postoje partner Vinisijusu i taj tandem definitivno postaje najbrži na planeti!

Ovde nema dileme da bi Kamavinga činio trojku na sredini sa Federikom Valverdeom (dobio Krosovu 'osmicu') i Oreljanom Čumeanijem...

Kao varijantu tri opet imamo formaciju 4-3-3 i ona je jedina sa klasičnim centarforom - Endrikom. Čini se, najmanje je verovatno da mladi Brazilac odmah uskoči u startnih 11, a da oko njega kao krila 'zuje' Vinisijus i Embape. Nema sumnje da bi se nadavao golova, no puno je realnije da ga Ančeloti polako, postepeno uvodi u sistem...

I u ovom slučaju gubi se jedno mesto u veznom redu, što bi značilo Belingemovo spuštanje niže, rotaciju Kamavinge, Valverdea, Čuamenija...

Ovo su tri opcije u kojima su korišćeni isključivo igrači na koje Madriđani već mogu da računaju. Naravno, ne treba zaboraviti da Florentino Perez ima još neke ambicije tokom leta. Pre svega, cilje je kupiti mladog štopera (kao zamenu za Naća), pa i novog levog beka.

Leni Joro (18) iz Lila već je pikiran. Njega želi pola Evrope, ali Perez je navodno lično kontaktirao sa momkom i poručio mu 'da bude strpljiv, da će pregovori biti dugi i uspešni. Da ne treba da brine, da slobodno može da se zahvali svima ostalima, jer njegova je budućnost na Santijago Bernabeuu'.

Joro je bio na finalu Lige šampiona u Londonu, usnimljen je, navijao je za Real i on ne krije da mu je želja da obuče beli dres. U prevodu, Kraljeviću su pola posla svojom čuvenom diplomatijom već završili...

Drugi igrač o kome se priča mesecima unazad jeste Alfonso Dejvis iz Bajerna. Njegov dolazak na leto u dobroj meri zavisiče od predstojećih razgovara koje Kanađnin treba da obavi sa novim trenerom Bavaraca Vensanom Kompanijem. Belgijanac ima ideju da ga ubedi da ostane i produži ugovor. Ukoliko se to ne desi, Bajern će pokušati da proda Dejvisa za 50.000.000.

U tom slučaju nije usključeno da Madriđani sačekaju iduće leto i pokupe brzonogo beka besplatno.

A onda, kada bi se tako nešto dogodilo, pogledajte samo godine najboljih igrača Reala: Embape 25, Vinisijus i Rodrigo po 23, Belingem 20, Kamavinga 21, Čuameni 24, Valverde 25, Dejvis 23, Joro 18, Militao 26, Endrik 18...

Da se čovek naježi! Ovo se u vrhunskom fudbalu ne pamti... Pa još od Ajaksa 1995, čiji je prosek godina bio nešto iznad 23.

I ovde, pritom, ne uračunasmo Ardu Gulera, koji bi tek mogao da eksplodira.

Izgleda da nas čeka decenija Belog kluba...


tagovi

Karlo AnćelotiEndrikKilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara