Embape (©Reuters)
Embape (©Reuters)

Embape odahnuo nakon odlaska iz Pariza: Prošlog leta su mi besno rekli da više neću igrati

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 17:35

„Spasli su me Luis Enrike i Luis Kampos“, otkrio novi napadač Reala

Prva zvezda letnjeg prelaznog roka – ko zna koji put. Kilijan Embape. Srećom, letnja saga je ovog puta kratko trajala, jer se već dva meseca, ako ne i duže, znalo da će napustiti Pari Sen Žermen i potpisati za Real Madrid.

Španci su zvanično objavili Embapeov dolazak, a on se danas prvi put nakon toga pojavio pred novinarima, doduše na konferenciji za novinare reprezentacije Francuske na početku priprema za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Iako je rekao da neće mnogo pričati o prelasku u Real, jer poštuje trenerku Francuske koju nosi na sebi, Kilijan je rekao koju reč i o tome.

„Sada je zvanično. Biću igrač Real Madrida u narednih pet godina. Osećam ogromno zadovoljstvo. San mi se ostvario. Osećam se oslobođeno. Došao sam u klub za koji sam oduvek želeo da igram. Vrlo sam uzbuđen, hvala svima na porukama čestitke, nisam mogao svima da odgovorim. Hvala i svim ljudima u Realu, pogotovo predsedniku Florentinu, koji su od prvog trenutka pokazali koliko veruju u mene“, rekao je Embape.

A, onda je otkrio da rastanak sa Parižanima, odnosno, cela poslednja godina, nije bila baš u prijateljskom tonu.

„U PSŽ-u su mi na početku sezone besno rekli u lice da neću igrati. Luis Kampos i Luis Enrike su me spasli. Bio sam jako zabrinut kada mi je rečeno da neću igrati. Razumeo sam kritike, bio sam daleko od prave forme, znam da sam bio najgori. Trudio sam se zbog ekipe, ali verujem da će sledeća sezona biti dosta drugačija“.

Embape je priznao da posle svega oseća – olakšanje.

„Vidite po mom licu da sam veoma srećan. Igrao sam manje pri kraju sezone, svi znate zbog čega, ali pripremiću se za EP, uz ove momke ću povratiti samopouzdanje, da osvojimo trofej“.

Mada, dodao je francuski superstar da ne želi da govori ružno o bivšem klubu.

„Ne bi bilo fer kada bih rekao da sam bio nesrećan u Parizu. Da, neke stvari su me činile nesrećnim, ali generalno nisam bio. Pamtiću mnogo lepih stvari“.

I to je bilo sve što je Embape hteo da govori o Realu, za sada. Ostatak konferencije je posvetio reprezentaciji Francuske.

„Po meni, Evropsko prvenstvo je mnogo komplikovanije od Svetskog. Mnogo, mnogo teže od grupne faze pa nadalje. Ovo je takmičenje koje nismo osvojili 24 godine i to je velika stvar, ali nećemo stavljati sebi dodatni pritisak. Pripremamo se za grupnu fazu, da uradimo dobar posao“, poručio je Kilijan Embape.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara