Trifunović protiv Boteva (FK Partizan)
Trifunović protiv Boteva (FK Partizan)

Neplanirana potraga za bonusom: Partizan mora da se snalazi i ima tri realne opcije

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 11:00

Stjepanović u prednostu zbog pozicije, Baždar se nametnuo golovima, a tu je i Trifunović

Do pre samo nekoliko dana navijači Partizana su trljali oči, jer nisu mogli da veruju kako sve deluje idealno. Klub se postarao da dovede pojačanja na vreme i omogući stručnom štabu ono što nije imao letos, mogućnost da skoro sve vreme boravka na Kipru ima kompletan kadar. Čak su igre i rezultati na kontrolnim utakmicama zadovoljavajući, iako oni u ovo doba godine nište ne znače, naročito zbog kvaliteta protivnika, ali je uvek lepo pobeđivati. Kako to obično biva, pozitivan ambijent među crno-belima traje koliko i toplina sunčevih zraka u Larnaki u ovo doba godine, pa je tako lider prvenstva neplanirano upao u problem usled povrede Nikole Miličića.

Novajlija iz kragujevačkog Radničkog je ispao iz stroja zbog oštećenja meniskusa, što će ga sprečiti da se pojavi na terenu u narednih šest sedmica. Kako će u međuvremenu biti nastavljena trka u Mozzart Bet Superligi, a Parni valjak odigrati šest, možda i sedam utakmica pre nego što se talentovani štoper oporavi, jasno je da stručni štab neplanirano traži zamenu. Ne samo za štopera, već za bonusa.

Izabrane vesti

Što se tiče centralnog dela odbrane, Miličić je bio projektovan da počne umesto Mihajla Ilića, koji je zadužio dres Bolonje, a bio je obavezni igrač mlađi od 21 godine. Sad kad je povređen, ako ne bude dovođena zamena (a, možda to i nije realno, usled nedostatka opcija na domaćem tržištu), otvoriće se prostor za letnjeg potpisnika Netana de Medinu, koji baš i nije imao priliku da se predstavi pubilici. Kao i da se ne naki način rehabilituje karijera Siniše Saničanina. Neko od njih dvojice će u uvodnim takmičarskim mečevima kalendarske godine biti partner kapitenu Svetozaru Markoviću u odbrani.

Najveća enigma, u ovom trenutku, jeste ko će biti bonus, odnosno, preuzeti Ilićevu i dobiti ulogu namenjenu Miličiću. Na osnovu utiska formiranog tokom kontrolnih susreta u Sredozemlju, te završnice prvog dela sezone, tri su kandidata za taj status. I svako ima argumente da se nada kako će biti starter.

Kandidaturu je prvi podneo Samed Baždar. Tokom provere sa lučanskom Mladosti, talentovani napadač je postigao dva gola i dodao asistenciju. Zatim je na meču sa Aja Napom promašio penal, ali je jasno stavio do znanja da želi da se bori za minute, iako se činilo pred kraj jeseni da se sprema za odlazak.

Potom, tu je i Matija Stjepanović. Momčić koji je nenadano dobio priliku u 171. večitom derbiju i korektno obavio posao na terenu se pojavio u prvom delu utakmice sa ekipom iz Dragačeva, te tokom drugih poluvremeni susreta sa Aja Napom i Botevim, čime nagoveštava da bi mogao da dobije što veći prostor. Baš tokom duela sa Bugarima, Duljaj je promovisao Nemanju Trifunovića u startera, protiv Kiprana takođe, mada je tad krenuo i Janko Jevremović, koji u prvom delu sezone nije dobio ni sekund, te pomenuti Baždar i bek Milan Roganović.

Zbog načina igre i odlaska Kristijana Belića u AZ, možda najrealnije deluje da bonus u uvodnim mečevima nastavka šampionata bude Stjepanović, jer bi eventualna promocija Trifunovića ili Jevremovića značila da iz početnih 11 ispada neko od nosilaca, poput Zahida, Goha, Severine ili čak u nekim varijantama Natha. A to i nije realno. Baš kao što nije realno da Baždar bude špic pred Mateusa Saldanje, koji se jesenas nadavao golova.

Kakva je disproporcija između učinka Mihajla Ilića i momaka koji bi mogli da ga naslede na poziciji bonusa, pokazuje podatak da je štoper pre odlaska u Italiju skupio ove sezone u Superligi 1.620 minuta, te uz golmana Aleksandra Jovanovića i levog beka Nikolu Antića bio najprisutniji Partizanov fudbaler, dok Stjepanović, Trifunović i Baždar zbirno imaju 320! I to je problem koji Duljaj neplanirano mora da rešava.


 


tagovi

FK PartizanIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara