Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Napoli ide na all-in sa Hvičom: Spreman ugovor do 2029. i drastično povećanje plate

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 14:56

Sve ostaje na čekanju dok se ne završi Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Pribojavali su se u Napulju šta će biti sa Viktorom Osimenom, hoće li uspeti da ga zadrže u gradu podno Vezuva, ni slutili nisu da će biti daleko veći problem sa Hvičom Kvarachelijom. Zbog Gruzina ih sve boli glava, još od trenutka kada je njegov zastupnik izjavio da će prioritet biti pronalazak kluba koji igra Ligu šampiona.

Pari Sen Žermen je u novu euru, onu u kojoj nema Kilijana Embapea, ušao tiho, ali radi. Kopa sa strane, dok drugi ne gledaju. Na Napolijevu adresu je poslao ponudu tešku 100.000.000 evra, neće to zadovoljiti Aurelija de Laurentisa, no ono što je za gazdu trostrukog prvaka Italije ogromna muka jeste što je Hviča Kvarachelija pariskom klubu rekao – da. Hteo ili ne, nije imao kud, morao je da krene u kontraofanzivu, i prema pisanju Korijere delo Sporta, za Gruzina je sastavljen novi ugovor, koji glasi: produžetak saradnje do 2029. godine i drastično povećanje plate.

Izabrane vesti

Verovali su u Napoliju da će projekat na čelu sa Antoniom Konteom vratiti veru najvećim zvezdama, da će to biti dovoljno da ostanu, jer trener sa takvim renomeom nije došao na jug Italije da tavori i bori se za izlazak na međunarodnu scenu, nego da igra Ligu šampiona i bude konkurentan za skudeto. Međutim, malo su se preračunali.

Hviča Kvarachelija je očigledno rešio da digne sidro i uputi se negde gde imaju daleko veće apetite, a i da naplati izvanrednu pretprošlu sezonu sa Napolijem, te debitantski nastup sa Gruzijom na Evropskom prvenstvu. I zato je Napoli morao da krene na all-in!

Postojeći ugovor do 2027. godine bi bio prepravljen na 2029. godinu, a skromna primanja od 1.800.000 evra bi po novom narasla do 5.000.000. I to bez bonusa. Rasla bi iz sezone u sezonu, bila bi to nagrada za lojalnost, a na kraju bi mogla da iznosi čak 7.000.000 evra.

Nije mala para, no za te razgovore sada nije vreme. Kvaradona je Napoli stavio na čekanje, nema priče o ostanku u gradu podno Vezuva, usredsređen je na Evropsko prvenstvo i duel sa Španijom. Kada se završi, sešće za pregovarački sto.

Aurelio de Laurentis je prvi povukao potez. Na redu su Hviča Kvarachelija i njegov zastupnik.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024NapoliHviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara