Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Frka u Napulju: Na pomolu sapunica oko Hviče

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 04:36

Pandorinu kutiju otvorio menadžer Gruzina, usledila i izjava oca da Kvarchelija želi da ode. Napolitanci podsećaju da ima ugovor do 2027. Zvaničan stav kluba - nije na prodaju

Napulj je slavio pre godinu dana titulu šampiona Italije. Prošle sezone brodolom Napolija. Na kormilo je početkom meseca stigao Antonio Konte, čini se da će opet vatrene Napolitance da ogreje Sunce, ali nova afera na pomolu.

Ovog puta nije u pitanju Viktor Osimen i večita priča poslednjih godinu dana, odlazi li Nigerijac ili ne. Glavnu akter sapunice koja bi ovog leta mogla da puni novinske stupce na Apeninima je druga velika zvezda tima, Hviča Kvarchelija. Agent Gruzina Mamuka Jugeli rekao je da njegov klijent želi da napusti Napoli ovog leta.

Izabrane vesti

Tim iz Lige šamoiona je prioritet“, upalio je vatru menadžer Jugeli u izjavi za gruzjiski Sport Imedi i dodao:

Ne želim da ljudi misli da Kvara želi da ostane u Napoliju. Želimo da odemo, ali čekamo kraj Evropskog prvenstva da ne bismo uznemiravali Kvarcheliju“.

Utorak, 18.00: (1,80) Turska (3,60) Gruzija (5,10)

I otac krilnog napadača Badri je rekao da Hviča želi da napusti jug Italije posle dve godine.

Ne želim da moj sin ostane u Napoliju. Prošle sezone su promenjena trojica trenera i teško je igrati u takvoj situaciji“, istakao je otac gruzijskog asa.

Italijanski mediji navode da je Napoli duže vreme pregovara o produženja ugovora sa Hvičom oko koga i novi trener Konte želi da gradi tim. Kvarchelija je bio otkrovenje Serije A u debitantskoj sezoni 2022/2023, ali je u prošloj bio slabiji, kao i ceo tim koji je ne samo bio daleko od odbrane trona na Apeninima nego i plasmana u Ligu šampiona.

Problem je plata Gruzina koja iznosi samo „1.200.000“ evra godišnje. Napoli je već odbio ponudu Pari Sen Žermena vrednu 100.000.000.

Posle najnovijih informacija, oglasio se i Napoli - Hviča nije na prodaju.

Posle izjave menadžera Hviče Kvarchelije, želimo da podsetimo da je on pod ugovorom do juna 2027. godine. Hviča nije na prodaju. Agenti igrača ne odlučuju o tome gde će on da ide već to čini Napoli s kojim ima ugovor“, jasno su stavili do znanja na stadionu Dijego Armando Maradona ko se pita.

Hviča je 2022. godine stigao u Napulj iz Rubina iz Kazanja, posle šest meseci pozajmice u Dinamu iz Batumija posle početka rata u Ukrajini. Plaćen je samo 15.000.000 evra. Transfermarkt ga je sada procenio na 80.000.000. Uz Viktora Osimena brzonogi Gruzin je bio najzaslužniji za titulu šampiona Italije. Na 34 utakmici je dao 12 golova i imao 13 asistencija. U prethodnoj nešto slabiji učnak - 11 pogodaka i osam asistencija.

Kvarchelija je prva zvezda Gruzije koja ovog meseca igra na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj prvi put u istoriji na nekom velikom takmičenju.


tagovi

Hviča KvarachelijaNapoliSerija ALetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara