Hviča Kvarachelija (©AFP)
Hviča Kvarachelija (©AFP)

PSŽ ulazi odlučno u 'post Embape' eru: Otišlo 100.000.000 evra na adresu Napolija za Hviču!

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 17:15

Agent gruzijskog fudbalera potvrdio da je prošlogodišnji šampion Serije A dobio ponudu francuskog kluba

Od nedavno Kilijan Embape je i zvanično postao prošlost Pari Sen Žermena. Francuski reprezentativac je odlučio da napusti klub po isteku ugovora i hteli, ne hteli, na Parku prinčeva će morati da nastave bez njega. I mada Naser Al Kelaifi i Luis Enrike potenciraju priču o stvaranju tima nezavisnog od skupocenih zvezda, jasno je da će neko taj tim morati da povede, da preuzme stvari u svoje ruke kad zagusti, a izbor je po svemu sudeći pao na Hviču Kvaracheliju.

Italijanski insajder Đanluka di Marcio ispred Skaj Sportsa izašao je ovog popodneva sa informacijom da je na adresu Napolija stigla ponuda francuskog šampiona za gruzijsko krilo u vrednosti od 100.000.000 evra!

Izabrane vesti

Iza Hviče je nešto slabija sezona u odnosu na premijernu u dresu Napolija, ali je i pored toga sa 11 golova i osam asistencija u Seriji A bio jedna od malobrojnih svetlih tačaka u košmarnoj sezoni, a da se nešto 'kuva' podno Vezuva potvrdio je i agent popularnog Kvare Mamuka Jageli. On je u izjavi za Gazeto delo Sport demantovao glasine o interesovanju sa Bliskog istoka za njegovog klijenta i priznao da ponuda Pari Sen Žermena postoji, mada nije govorio o visini iste.

"Priče o interesovanju iz Saudijske Arabije nisu tačne. Postoji interesovanje i ponuda Pari Sen Žermena za igrača, ali sve zavisi od odluke Napolija i njegovog predsednika", izjavio je Jageli.

Njegova izjava dolazi u istom danu kada i vest da se Antonio Konte navodno dogovorio sa Napolijem o preuzimanju klupe prošlogodišnjeg prvaka Serije A te ostaje da se vidi kako će italijanski strateg reagovati na mogućnost gubitka jednog od najboljih igrača.

Da stvar bude gora po bivšeg trenera Juventusa i Intera, moguće je da će ostati i bez Viktora Osimena za kojeg već neko vreme postoji interesovanje iz Saudijske Arabije i Premijer lige, ali i sa Parka prinčeva. Doduše, sa njegovim odlaskom Konte se pomirio, jer je prema informacijama sa Čizme njegova želja da na stadion Dijego Armando Maradona dovede Romelua Lukakua, sa kojim je sarađivao u Interu.

Pored napadačkog tandema, Napolitance bi mogao da napusti i kapiten Đovani di Lorenco. Desni bek je prošlog leta produžio ugovor sa Napolijem do juna 2028. godine i prema rečima njegovog agenta do kraja karijere nameravao da ostane u Napulju, ali je u međuvremenu osetio potcenjivanje od strane pojedinih ljudi iz kluba.

"Di Lorenco je proteklih dana razgovarao sa Manom (sportski direktor, prim.aut), kao i svi njegovi saigrači. Razgovarali su o godini koja se bliži kraju i onome što ih čeka u sledećoj sezoni. Di Lorenco je Mani izrazio neka osećanja zbog nedostatka poverenja od strane kluba prema njemu. Na ovu Đovanijevu izjavu, Mana je izrazio svoje veliko poštovanje prema njemu, ali je predsednik De Laurentis spreman da ga proda u slučaju ponude. Dobili smo potvrdu da manjak poverenja postoji. U tom trenutku, pošto je primio k znanju predsednikovo razmišljanje, Di Lorenco je objasnio sportskom direktoru Mani da bez neophodnog poverenja želi da napusti Napulj", izjavio je Mario Đufredi, Di Lorencov agent.

Kapiten je odluku doneo i prema Đufredijevim tvrdnjama ni Antonio Konte neće uspeti da ga ubedi u suprotno.

"Do danas nismo razmišljali o odlasku. Nikada nismo pomislili da napustimo Napulj, potpisali smo ugovor da ostanemo doživotno. Ovo je oduvek bila Đovanijeva želja. Doneli smo odlukku nakon onoga što nam je saopšteno. Pravi je trenutak da zatvorimo poglavlje. Antonio Konte je jedini lek za ovaj Napoli. Međutim, želimo da nastavimo svojim putem i pronađemo novi projekat koji će dati veliko samopouzdanje Di Lorencu", zaključio je Đufredi.

Podsetimo, Pjotr Zjelinski takođe je napustio Napoli po završetku sezone i pojačaće Inter. Ozbiljan remont čeka trofejnog stručnjaka ukoliko i definitivno preuzme klupu Napolija...


tagovi

Hviča KvarachelijaPari Sen ŽermenTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara