Najzasluženija povišica u Mančester Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 21:04

Najbolji igrač potpisao novi ugovor sa Crvenim đavolima

Kakav god da je bio Mančester Junajted prethodnih sezona, Bruno Fernandeš nije bio sporan. Portugalac je prečesto od dolaska na Old Traford bio iznad ostatka tima, pa i samog kluba koji se urušava poslednjih godina.

Zato i ne čudi što je Junajted hteo da zadrži najboljeg igrača i što je večeras saopšteno da je Bruno potpisao novi ugovor do 2027. godine. Iako mu je stari trajao do 2027?! Doduše, imaće i opciju za dodatnu godinu ugovora do leta 2028. godine, ali jasno je da nije dužina saradnje povod večerašnjeg parafa.

Izabrane vesti

U pitanju je plata.

Otkako je došao u Mančester pre četiri i po godine iz Sportinga, Fernandeš je bio najbolji igrač Crvenih đavola i u tri sezone je izabran za navrata je biran za klupskog igrača sezone. Od tada je upisao 234 meča, 79 golova i 67 asistencija. Otkako je došao, nijedan igrač u Premijer ligi nije stvorio veći broj šansi od njega. Sve to je uticalo da mu se klub oduži, a gde ćete bolji način za to od povišice.

Fernandeš je do sada zarađivao oko 13.000.000 evra bruto po sezoni i nije bio najplaćeniji u ekipi.

Najplaćeniji igrač na Old Trafordu je Kazemiro koji klub na godišnjem nivou košta oko 20.000.000 evra. Nešto manje (oko 17.500.000) evra iznosi godišnja bruto zarada Markusa Rašforda. Slede potom Džejdon Sančo i Majson Maunt koji zarađuju oko 15.000.000 evra po sezoni, pa tek onda Bruno Fernandeš. S obzirom na doprinos na terenu, bilo je jasno da Portugalac mora da bude bolje vrednovan i klub je to ispoštovao. Prema najavama sa Ostrva, Fernandešov ugovor je sada izjednačen sa Katzemirovim i Portugalac će biti najplaćeniji u timu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Bruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara