(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 26. decembar): Englezi, Belgijanci, Turci, malo košarke...

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 08:07

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LESTER – MAN. JUN, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Junajted igrom pokazuje da mu uletanje u šampionsku trku nije problem. Osokoljeni ubedljivom pobedom nad Lidsom (6:2) izabranici Ole Gunara Solskjera će protiv Lestera imati pravu, ozbiljnu, ali ne i slabim rivalom overenu priliku da to i potvrde. Naime, Lester je u vrlo dobroj formi, a u utakmici sa Totenhemom (2:0) je pokazao da može da pomrsi račune i najkvalitetnijim klubovima Premijer lige. Tradicija para je na strani Junajteda.

ARSENAL – ČELSI, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Tobdžije su na minimumu, jer ko je se nadao da će Arsenal biti samo četiri boda od crvene zone, te da će ne baš besprekorni Čelsi moći da bez pardona zapreti Aretinoj kompaniji. Naime, ni Plavci ne blistaju bogzna kako. Pre trijumfa protiv Vest Hema (3:0) Lamparodovi momci nanizaili su tri utakmice bez pobede. Opklade radi, valja znati da su domaći primili gol na svakoj od poslednjih osam utakmica, a kako i odbrana Čelsija prima u proseku gol po meču, efikasan susret ne bi trebalo da izostane.

MAN. SITI – NJUKASL, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Siti je spreman da jurne gore, pa Njukasl objektivno slabiji tim ne čeka ništa spektakularno povoljno na Itihadu. Uostalom, Mančester Siti je za njih gorka uspomena koja ih je prošli put u julu ponizila sa 5:0. Pep Gvardiola će se dakle postaviti kao diktator, odnosno odlučujući factor utakmice u koju njegov klub ulazi nakon pobede u EFL kupu nad ekipom Arsenala od 1:4. Njukasl će morati da se brani na sve moguće načine.

KLUB BRIŽ – EUPEN, 14.00

(Fudbal, Belgija 1)

Odbrana Klub Briža od nasrtaja Genka na vodeću poziciju, te rehabilitacija od poraza nanetog od Genta u proteklom kolu uslovljen je blic pobedeom nad Eupenom. Međutim, rival je žilav, nije poražen na prethodnih pet utakmica, pa to neće biti baš opušteno dok se ne načne mreža rivala koga su poslednji put u avgustu dobili sa 4:0. Ako je po tradiciji, taj 4+ tip deluje intrigantno, jer ko ne zna, baš on je dolazio na prethodnih četiri, od ukupno pet utakmica para.

KORTRAJK – GENT, 18.30

(Fudbal, Belgija 1)

Posle pobede nad vodećim Klub Brižom, Gent drma samopouzdanje. Tri slavlja u nizu, naspram Kortrajkovog šarenog učinka na poslednjih pet mečeva ukazuju na želju gostiju da se na strani dokažu. Međutim, Kortrajk im je prošli put u avgustu naneo poraz od 1:2, ukopaće se i čekati svoju šansu. Gentu zato neće biti lako da dokaže da je bolji.

VOTFORD – NORIČ, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Norič je vođa Čempionšipa, opterećen povredama, ali i potpuno opušten jer pet bodova beži Bornmutu. Solidan je Votford, pa iako ima devet bodova manje, nema razloga da se povlači. Uostalom na poslednja dva međusobna okršaja dobijao je Norič, pa se sada očekuje jedna otvorena, u manjoj ili većoj meri egal partija.

RENDŽERS – HIBERNIJAN, 13.30

(Fudbal, Škotska 1)

Između prvog i trećeplasiranog tima na tabeli razlika je čitavih 17 bodova. I zaista, nije Hibernijan toliko nemoćan koliko su Rendžersi isključivi, o čemu govori i njihova moćna gol razlika od 53:5. Videćemo kako će se sve odvijati, ima li snage Hibernijan da ponovi makar X iz septembra, što bi za njih naspram ovakvog rivala bio zaista uspeh vredan priče o podvigu.

TRABZON – GALATASARAJ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Galata posle trijumfa nad Gectepeom i vraćanja na pobedički kolosek želi samo trijumfe i potpuno preuzimanje prve pozicije koju trenutno deli sa Alanjom sa po 26 bodova. Vicešampion ima nameru da produži niz nepobedivosti od sedam superligaških utakmica. Trabzon ima šest bodova manje, neporažen je na prethodnih pet utakmica i svakako ga treba tretirati kao opasnog rivala.

EFES – FENERBAHČE, 13.15

(Košarka, Turska 1)

Efes u derbiju može mirne duše za zapreti Kokoškovu i Feneru. Razlika od dva boda je minimalna, a za goste je dobro što su se nakon pobede nad Bursom u ligi, trgli i u Evroligi, pa savladali Olimpijakos. Efes na to odgovara pobedom nad Barsom, pa nastupajuća utakmica može da uđe u neizvesnu završnicu u svakom slučaju.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara