Nikola Jokić(©MN Press)
Nikola Jokić(©MN Press)

Najava dana (sreda, 17. jul): Američka proba za Orlove, plus kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu konferencije

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.07.24. | 08:09

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

STRUGA – SLOVAN BRATISLAVA, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Milan Borjan je otišao iz Slovana – potom raskrstio i sa Crvenom zvezdom – ali je dinastija Vajs ostala u Bratislavi. I umalo da joj Makedonci zagorčaju život, da se vrate sa pozitivnim rezultatom sa prvog meča. Minuti su delili Strugu od remija, međutim, zaboravili su dva puta na slovačkog reprezentativca Juraja Kucku. Udahnuo je veštačko disanje svom timu i sprečio požar. Posle 4:2 za Slovan, biće zanimljivo na revanšu.

DIFERDANŽ – KLAKSVIK, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Posle 2:0 za Klaksvik na prvom meču, Diferdanž mora da napadne. Ima i s čim, budući da je na prvom susretu imao blagu premoć po pitanju većinskog poseda lopte. Uz to, domaćin ovog susreta imao je i dosta šuteva ka golu, tako da može da se nada preokretu.

DIN. BATUMI – LUDOGOREC, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Bugari su odradili dobar posao u svom Razgradu i sa finim suficitom putuju na drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona u Batumi. Posle njihovih 3:1 na prvom meču, Dinamo mora u akciju. Čini se da je reč o čistom gubljenju vremena koje Ludogorec može surovo da kazni. Tipovanje na golove na ovom meču biće u fokusu zbivanja.

PETROKUB – ORDABASI, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Svedoci onih 0:0 sa prvog meča znaju da je reč o susretu gde je sve nepoznato. Posed lopte je bio egal, a tim uz Kazahstana je imao četiri, dok je Petrokub ima dva šuta u okvir gola. Dakle, pred nama je po svemu sudeći jedan tvrd, za tipovanje na konačan ishod i golove nezgodan, ali izazovan meč.

EGNATIJA – BORAC BANJALUKA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca iz Banjaluke i Egnatije bila je prekinuta na 10 minuta, pošto su igrači Egnatije u 68. minutu utakmice napustili teren nakon skandiranja domaće publike "Kosovo - Srbija". Borac je od 58. minuta igrao sa igračem više, posle isključenja Arbina Zejnulaija, a prekid je usledio baš onda kada su krenuli naleti Banjalučana ka golu Alena Šerija. Banjalučani sada moraju da brane minimalnu pobedu.

LARN – RIGAS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Rigas je bio jedan od tipova dana za sve iskusnije kladioce, koji u velikom broju u Mozzartu nisu zaboravili da ga bace na tiket.. Odbranjen je kec bez većih problema, a posle 3:0 za Rigas na prvom meču, jasni je da Larn mora da vadi kestenje iz vatre. Biće to težak posao za ovaj tim, a verovatno i nemoguća misija.

B36 TORSHAVN – AUDA, 19.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Auda je na prvom meču izvukla kapitalnih 2:0. Igrao je B36 Toršavn povučeno, a svu inicijativu prepustio je rivalu. Očekujemo da i sada Auda bude dominantnija, jer ono što je prošle sedmice pokazao domaćin nije nešto što uliva nadu u ovaj tim pred revanš.

KRUSEJDERS – KERNAFON TAUN, 20.45

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Posle 2:0 za Kernafon u prvom meču Krusejders od prvog minuta mora da igra napadački fudbal. Igrao je na prvom meču skoro pa egal sa rivalom, ali je u gostima imao manji posed lopte. Posle takvog meča otvorenija igra može da mu pomogne, ali i da ga diskvalifikuje. Sve u svemu, gosti su ti koji su u boljoj poziciji.

ESTUDIJANTES – SENTRAL KORDOBA, 23.00

(Fudbal, Kup Argenitne)

Ovaj meč šesnaestine finala ne zna se kome pada u gori čas. Istina, imao je Estudijantes dva remija u okviru takmičenja Kopa libertadores, ali je zato u šampionatu potpuno podbacio. Sentral Kordoba je nanizala pet utastopnih poraza, a od Estudijantesa je poslednji put poražena sa 5:0. Biće im to velika opomena.

SAD – SRBIJA, 18.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Ako iko zna da igra sa Amerikancima, onda je to Nikola Jokić. Biće ovo preozbiljna proba za Pešićev tim, što i treba da bude tako pred ono što očekuje Orlove. Srbija se poslednji put sa SAD susrela u septembru 2019. godine i slavila sa 94:89. To sada naravno da ne mora da znači puno, ali se nadamo da će rezultat biti povoljniji od sinoćnjeg, pošto je Srbija izgubila od Australije sa 84:73.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara