Najava dana (ponedeljak, 22. jul): Kontinentalna fudbalska dešavanja, pa prijatelsjki meč košarkaša Srbije sa Grcima

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 08:12

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

LINGBI - KOPENHAGEN, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Danska 1)

Prvenstvena premijera je pred Lingbijem i Kopenhagenom, a sudeći po rezultatima tokom priprema i u međusobnim susretima tokom prethodne dve sezone,uloga favorita pripada gostima. Domaćin je u prve tri provere pretrpeo poraze bez postignutog gola, uz devet primljenih, a samopouzdanje je makar delimično popravio savladavši Landskronu 4:0. Gosti su ostavili znatno bolji utisak s obzirom na to da su poraženi u jednoj od pet provera, uz tri pobede.

PIRAMIDS - AL AHLI, 20.00

(Fudbal, Egipat 1)

Pred pretendentima za titulu u Egiptu je direktan okršaj, te susrert koji sledi nosi znatno više od tri boda. Piramids zauzima lidersku poziciju, sa 68 bodova, dok je Al Ahliosvojio pet bodova manje, ali uz tri zaostale utakmice. Iako bi trijumfom napravili veliki korak ka tituli gosti nisu pred lakim zadatkom jer je jedan od ova dva kluba u međusobnim susretima slavio na strani pre 11 utakmica

ŠPANIJA M19 - FRANCUSKA M19, 20.00

(Fudbal, EP M19)

Francuzi su već overili mesto u narednoj fazi, dok Španija sa četiri boda nema pravo na poraz usled činjenice da bi tom slučaju Turska mogla da je pretekne eventalnim slavljem. Izostanak pritiska kada su u pitanju biseri Trikolora mogao bi da bude adut Crvene furije, a na strani Španaca je i tradicija u ovom uzrastu, s obzirom na to da je među brojnim generacijama omladinaca samo jedna u poslednjih deset godina poražena od Francuske.

TURSKA M19 - DANSKA M19, 20.00

(Fudbal, EP M19)

Danci su u prethodna dva kola ostali praznih šaka, te je maksimum koji mogu da izvuku borba za 5. i 6. mesto i to isključivo pobedom. Sa druge strane, Turcima rijumf sa bar dva gola razlike ostavlja nadu u plasman dalje, ali samo ukoliko Španija izgubi od Francuske.

STAL - LOĐ, 19.00

(Fudbal, Poljska 1)

Poičelo je prvenstvo Poljske, a klubovi koji će spustti zavesu na prvo kolo su Stal i Lođ. Oba tima su beležila promenljive rezultate tokom priprema, dok međusobni susreti prethodnih sezona najavljuju da nas očekuje neizvesan susret. U Aprilu su na istom mestu ova dva kluba odigrala 0:0, dok je pre tog susreta Lođ vezao dva trijumfa.

OCELUL - FARUL, 21.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Oselul je na premijeri ispustio vođstvo, došao u inferioran položaj, a potom preokretom u dva minuta režirao slavlje. Sa druge strane, Farul je minimalnim porazom otvorio sezonu i ne može da se pohvali da u idealnim okolnostima ide na gostovanje. Prethodne sezone Farul je uz bod na svom terenu (1:1) osvojio tri u gostima (1:0), a i danas se očekuje mali broj golova.

NIŽNJI - RUBIN, 19.00

(Fudbal, Rusija 1)

Izabranici Saše Ilića sezonu otvaraju na svom terenu protiv Rubina, a sudeći po igrama gostiju tokom pripremnog perioda ne očekuje ih lak zadatak. Bio je Rubin veoma efikasan u četiri provere te je postigao 15 golova i upisao tri pobede uz remi. Domaćin, sa drjuge strane, je posle uvodnog poraza upisao dva minimalna slavlja tokom priprema na Zlatiboru gde je savladao Arsenal Tivat i Novi Pazar.

GAIS - AIK, 19.00

(Fudbal, Švedska 1)

Rivali iz srca tabele za korak su bliži donjem domu nego ekipama iz vrha te bi iz te perspektive poraz značio veliki korak unazad za oba tima. AIK je posle dva poraza odneo ceo plen protiv Halmštadam međutim za značajniji pomak potrebni su mu bodovi na utakmicama u nizu. GAIS, a struge strane, na poslednja tri izazova je osvojio samo bod, te se i u taboru domaćina pale alarmi pred susret 15. kola.

SRBIJA - GRČKA, 20.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Orlovi će protiv Grčke odigrati poslednju proveru pred Olimpijske igre. Susret koji sledi biće četvrti kontrolni meč za Pešićeve izabranike i posle njega će biti jasno koja četiri imena će biti precrtana sa konačnog spiska. Dueli sa Grcima po pravilu donose pregršt uzbuđenja o čemu svedoči da su poslednja dva od tri završena tek posle produžetka.

SAD - NEMAČKA, 21.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Najbolji tim na svetu protiv svetskog šampiona. Provera koja sledi prilika je da selekori otklone poslednje dileme i uigraju reprezentacije za Olimpijske igre. Košarkaši SAD su pokazali da je moguće od njih svašta očekivati pa su Srbiju pobedili 26 razlike, dok su spletom srećnih okolnosti izbegli poraz od Južnog Sudana. Prošle godine na Svetskom prvenstvu nemačka je slavila 113:111 u vrlo efikasnom i uzbudljivom susretu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara