Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 31. januar): Sve oči uprte u Tuhela, Barsa traži osvetu, dan derbija u Holandiji

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 07:09

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ČELSI – BARNLI, 13.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Druga utakmica na klupi Plavaca za Tomasa Tuhela i prilika da se popravi utisak posle razočaravajućih 0:0 na svom terenu protiv Vulverhempona. Nemac će pokušati da trgne Čelsi sa mrtve tačke jer je ekipa u poslednjih šest ligaških utakmica samo jednom slavila uz dva remija i tri neuspeha.

VEST HEM – LIVERPUL, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Šampion je u prethodnoj rundi demantovao sve one koji su ga prerano otpisali. Očitao je lekciju Totenhemu, prekinuo golgeterski post i najavio nove pobede. Međutim, pred sobom ima nimalo jednostavno gostovanje raspoloženim Čekićarima koji su u seriji od šest pobeda u svim takmičenjima, od toga u četiri navrata nisu primili gol.

BRAJTON – TOTENHEM, 20.15

(Fudbal, Engleska 1)

Utakmica koju Totenhem mora da dobije posle derbija sa Liverpulom u kojem je bio potpuno nadigran. Sparsi će bez povređenog kapitena i najproduktivnijeg fudbalera Premijer lige ove sezone juriti petu pobedu nad Brajtonom u poslednjih šest međusobnih okršaja. Zanimljivo da je londonski klub u prethodne dve i po godine tri puta pobeđivao ekipu sa juga sa po 2:1.

LORIJAN – PARI SEN ŽERMEN, 15.00

(Fudbal, Francuska 1)

Sveci su vezali 12 pobeda protiv Lorijena i ne deluje da domaćin u Bretanji može da pomrsi račune braniocu titule, naročito kada se uzme u obzir činjenica da će mu faliti veliki broj fudbalera. Pre nedelju dana protiv Monpeljea Nejmar, Embape i Ikardi pokazali su da su gladni golova, dok Lorijan ima samo dve pobede na poslednjih 13 utakmica.

ATALANTA – LACIO, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Boginja je u strašnoj seriji. Poslednji put je izgubila prvog decembra prošle godine vezavši 14 utakmica bez neuspeha, a u tom periodu sastajala se sa Ajaksom, Juventusom, Romom i Milanom. Poslednji meč za oba tima bio je upravo onaj međusobni od pre tri dana u četvrtfinalu Kupa Italije. Obeležila ga je nervoza, pet golova i promašen penal Atalante koja je uprkos tome uspela da osigura konačnih 3:2.

VOLFZBURG – FRAJBURG, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Vukovi su uz Ajntraht i Bajern jedan od tri tima Bundeslige koji ne znaju za poraz kod kuće. U poslednje dve rudne Volfzburg je savladao Majnc i Bajer Leverkuzen bez primljenog gola, ali daleko od toga da će imati lagan posao protiv Frajburga – reč je o timu koji postiže u proseku skoro dva gola po utakmici.

KADIZ – ATLETIKO MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Kadiz je u prvom delu sezone stekao epitet ekipe koja skida ozbiljne skalpove, ali su ga Jorgandžije i tada rutinski preslišale sa 4:0. Trenutno prvi favorit za titulu prvaka Španije želi četvrti vezani prvesnstveni trijumf protiv tima koji je slavio samo jednom na poslednjih osam duela u Primeri. Teško da će Jana Oblaka i saigrače sputati ekipa koja je na 20 ligaških mečeva ove sezone postigla samo 17 golova.

BARSELONA – ATLETIK BILBAO, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Baskijci su poslovično jedan od najnezgodnijih rivala Barselone. Ekipa sa Kamp Noua pobedila ih je samo dva puta iz sedam pokušaja u poslednje dve I po godine u svim takmičenjima. Bilbao je pre dve nedelje pobedio Katalonce u finalu Super Kupa posle produžetaka u duelu u kojem je Lionel Mesi dobio prvi crveni karton u karijeri. Posle pobeda nad Elćeom i Rajo Valjekanom puleni Ronalda Kumana dace sve od sebe da se osvete.

FAJENORD – PSV, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)

Dok Filipsovci gaze prepreke i trude se da dišu Ajaksu za vratom, Fajenord posustaje. Roterdamski tim je vezao tri prvenstvena poraza, PSV spojio četiri pobede od čega su poslednje tri bile bez primljenog gola i to sa identičnih 2:0. Međutim, dueli klubova iz velike trojke holandskog fudbala uvek nose posebnu težinu, a domaćin će pokušati da šesti put zaredom ostane neporažen protiv velikana iz Ajndhovena.

AZ – AJAKS. 16.45

(Fudbal, Holandija 1)

Ajaks sa gostovanjem AZ-u praktično zatvara pakleno težak januar. Ako Kopljanici budu slavili moći će da kažu da su ga arhivirali skoro perfektno, jer su pobedili Fajenord i remizirali sa PSV-om. Lider na tabeli u poslednjih 10 utakmica ima osam pobeda i dva remija, a ako Ajaksova fabrika golova koja daje oko tri i po po utakmici bude radila punom parom, domaćinu se ne piše dobro.


tagovi

najava danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara