(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 9, maj): Ko će u Dablin, a ko na Aja Sofiju?

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 07:25

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ATALANTA – MARSELJ, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Prvi meč odigran u Francuskoj je završen sa 1:1 tako da je pred revanš sve otvoreno. Ni jedan ni drugi tim ne znaju za poraz u pet poslednjih utakmica. Ipak, nekome će taj niz večeras morati da dođe do svog kraja. Atlanta ima prednost zbog činjenice da se igra na njenom terenu, kao i zbog činjenice da ima kvalitetniji igrački kadar.

BAJER LEVERKUZEN – ROMA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Farmaceuti još ne znaju za poraz u sezoni! I pride su posle osvojene titule u Bundesligi u igri za još dva trofeja. Iz prvog susreta imaju prednost od dva gola i sa mirom, bez srljanja će igrati večeras. Vučica, sa druge strane mora da napadne od prvog minuta, što ne bi trebalo da bude problem s obzirom na drastičnu promenu igračke filozofije pod vođstvom Danijela De Rosija.

OLIMPIJAKOS – ASTON VILA, 21.00

(Fudbal, Liga Konferencije)

Malo ko je očekivao da će meč pred svojim navijačima fudbaleri Olimpijakosa dočekati sa prednošću od 4:2, ali i to se desilo. I upravo to ih stavlja u podređen položaj u odnosu na člana Premijer lige. Postići četiri gola na Vila parku ove sezone nisu uspele ni mnogo bolje ekipe od Pirejaca. Pored rezultatskog zaostatka, navijače engleskog predstavnika pred revanš zabrinjava i to što njihova ekipa nije slavila na tri prethodna duela. 

UNION SEN ŽILOAZ – ANTVERPEN, 15.30

(Fudbal, Belgija, finale kupa)

Union se nalazi u tesnoj šampionskoj trci sa Anderlehtom i Brižom, a uz to danas igra za trofej Kupa protiv Antverpena. Sa razlogom su smatrani za favorite, jer ne samo da igraju kod kuće, već ne znaju za poraz od današnjeg rivala tačno godinu dana. To jest u pet poslednjih zajedničkih okršaja. Dodatna nevolja za Antverpen je ta što je izgubio u šest od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

AL AKDUD – AL NASR, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Nasr je i sa Kristijanom Ronaldom u sastavu ostao bez šampionske krune u Saudijskoj Arabiji, pa će preostale runde u prvenstvu iskoristiti da podeblja gol-razliku. Kao idealan za to deluje Al Akdud, međutim blizina opasne zone ga pretvara u opasnog rivala. Domaćin je treći otpozadi i svaki bod mu je zlata vredan u borbi za opstanak.

SILKEBORG – ORHUS, 17.00

(Fudbal, Danska, finale kupa)

Očekuje se da nam finale kupa u Danskoj donese zanimljiv meč, naročito ako uzmemo u obzir da smo prošli put videli četiri gola kada su koplja ukrstili ova dva tima. Ipak, vredno pomena je da je Orhus trenutno u seriji od tri poraza, ali ni Silkeborg nije puno bolji sa četiri poraza u poslednjih pet mečeva.

AL FEJHA – AL FATEH, 17.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Duel dva tima koji su trenutno u grupi ekipa koji imaju po 41 osvojen bod. To znači da više ne mogu da se uključe u borbu za sam vrh, a realno nisu ni ugroženi da bi pali na samo dno.

ARAU - SION, 18.00

(Fudbal, Švajcarska 2)

Gosti su jako blizu povratka u najjači rang švajcarskog fudbala. Na tri kola do kraja drugoligaškog karavana imaju tri boda više od drugoplasiranog Tuna, dok je ostatak lige daleko iza njih. Ako ne žele u baraž, fudbaleri Siona moraće da odigraju maksimalno koncentrisano do kraja, a gostovanje rezultatski nezainteresovanom Arauu ne bi smelo da im bude prepreka na putu ka promociji u viši rang. Posebno jer su u februaru savladali današnjeg rivala sa rutinskih 2:0, golovima u prvom poluvremenu.

SONEGO - LAJOVIĆ

(Tenis, Masters Rim)

Ne baš idealan protivnik za Lajovića na startu rimskog mastersa. Srpski teniser je dobio prvi međusobni susret protiv Italijana 2019, ali je poslednjih godina izgubio tri meča u nizu od Sonega. Ako bude igrao kao u Barseloni gde je sredinom aprila dobacio do četvrtfinala, može da se nada prekidu negativne serije.

MEĐEDOVIĆ – POPIRIN

(Tenis, Masters Rim)

Hamad je preko kvalifikacija, gde je srušio dve prepreke, dospeo u glavni žreb Rima gde ga očekuje duel sa Aleksejom Popirinom. Australijanac kojeg krasi snažan forhend je trenutno 42. igrač sveta, ali u prilog Međedoviću ide trenutna, vrlo diskutabilna forma rivala. Popirin je odigrao pet mečeva na šljaci ove sezone i izgubio poslednja tri.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara