Načo (©Reuters)
Načo (©Reuters)

Došao kao klinac, otišao kao kapiten i šampion: Načo posle 23 godine napustio Real

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 12:17

Naredna destinacija - Saudijska Arabija...

Već neko vreme se najavljivalo, sada je postalo i zvanično: Kapiten Reala Načo Fernandes napustio je Santijago Bernabeu, potvrdio je šampion Evrope putem klupskih kanala.

Načo je u klub stigao pre 23 godine, još kao desetogodišnjak, a napustiće ga kao jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji. Španski defanzivac prošao je kroz sve mlađe kategorije Kraljevskog kluba sve dok 2012. nije debitovao za seniorski tim. U prethodnih 12 sezona odigrao je 364 utakmice za Blankose u svim takmičenjima i osvojio 26 trofeja, od kojih šest samo u Ligi šampiona. Poslednji baš ove godine, kada je zajedno sa Lukom Modrićem, Danijem Karvahalom i Tonijem Krosom ušao u ‘klub’ Paka Henta, do tada jedinog fudbalera sa šest titula prvaka Evrope. Bolji odlazak iz matičnog kluba nije mogao da izabere…

Izabrane vesti

"Opraštam se od kluba svog života, Real Madrida. Došao sam sa 10 godina, formirao sam se kao ličnost i kao igrač, naučio da pobeđujem i gubim, da se borim i patim, da uživam i da uvek živim sa entuzijazmom i odlučnošću. Naučio sam sve što sam danas. Dolazio sam da treniram na istom mestu skoro 25 godina, da učim vrednosti Real Madrida, dajem svoj život i borim se za ovaj grb. Dao mi je sve. Kada sam bio dete, mnogo puta sam sanjao da igram na našem stadionu Santijago Bernabeu, a danas imam čast da završim kao kapiten koji je uspeo da podigne našu 15. Ligu Šampiona. Uvek sam želeo da moj kraj kao igrača Real Madrida bude lep i na vrhu, i mogu vam reći da nije moglo bolje od ovoga", izjavio je Načo u oproštajoj poruci navijačima.

Kao što je od ranije poznato, Načo će karijeru nastaviti u Al Kadsiji sa kojom je dogovorio dvogodišnju saradnju vrednu 10.000.000 evra neto po sezoni. Kada su saznali da će dostupan, interesovanje za španskog defanzivca pokazali su Inter, Roma, Viljareal, saudijski velikani poput Al Nasra i Al Itihada, i pa i Inter iz Majamija, ali je pobedu odnela Al Kadsija, koja je pored unosne finansijske ponude imala keca u rukavu u liku trenera Mičela, Načovog sunarodnika i legende Real Madrida.

Odlazak Nača drugi je sa kojim se Real suočio od završetka sezone. Prethodno je Toni Kros objavio da će završiti igračku karijeru po okončanju Evropskog prvenstva, a naredni fudbaler koji bi mogao da napusti redove madridskog kluba je Hoselu, koji je prema pisanju španskih medija doneo odluku da ne ostane na Santijago Bernabeuu.

Rupu nastalu Načovim odlaskom trebalo bi da popuni Leni Joro, supertalentovani štoper Lila, koji je prednost u odnosu na ostale udvarače dao upravo Madriđanima.



tagovi

Naćo FernandezReal MadridLetnji prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara