©AFP
©AFP

Mitrović pobedonosnim golom ukrasio Al Hilalovu šampionsku šetnju

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 23:56

Prvak Saudijske Arabije bez poraza završio prvenstvo, srpski napadač strelac poslednjeg pogotka pred odlazak na odmor (2:1)

Ulaganja niza klubova u zvučna pojačanja uticala su da šampionat Saudijske Arabije privuče posebnu pažnju ove sezone, međutim borba za tron svela se na dominaciju Al Hilala koji se bez poraza prošetao do trona.

Tim čije boje brane srpski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović večeras je stavio tačku na impresivan put pobedivši Al Vehdu (2:1), a trijumf gostiju potpisao je upravo centarfor Orlova.

Izabrane vesti

Mitrović je 28. golom u šampionatu, šestim u poslednjih šest kola, doneo 31. slavlje Al Hilalu i tako upotpunio godinu za pamćenje. Srpski golgeter je odlično reagovao na centaršut Al Burajka sa desnog boka u drugom minutu sudijske nadoknade i glavom poslao loptu u mrežu.

Pobedu kluba iz Rijada najavio je Kano golom u 19. minutu, ali je domaćin u 77. minutu uspeo da izjednači preko Nadžija čime je probudio nadu da će biti četvrti klub u šampionatu koji je uspeo da izbegne poraz od Plavih talasa, međutim Mitrović je odlučio da pobedonosnim golom režira uvertiru u finale Kupa kralja protiv Al Nasra.



tagovi

Al HilalAleksandar MitrovićSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara