Foto: MN Press
Foto: MN Press

Mirko Topić: Neću da idem u veliki klub i da ne igram

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 08:00

Vezista Vojvodine između ostalog govorio i o potencijalnom odlasku

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Zbog povreda je Mirko Topić propustio dobar deo prošle sezone, a nažalost, nisu ga zaobišle ni u jesenjem delu ovogodišnjeg prvenstva, pa je vezista Vojvodine zasad odigrao svega šest utakmica u Superligi. Međutim, u završnoj je fazi procesa oporavka, te bi novosadski klub trebalo da dobije značajno pojačanje pred nastavak šampionata.

Izabrane vesti

"I psihički i fizički se dobro osećam. Imao sam prošle godine pehove sa povredama, izlazio sam iz povrede i ulazio u novu, sakupio sam svega 360 minuta za prvu polusezonu. Očekuje se i ja želim više. Nadam se da ću u novoj godini imati veću minutažu i da me neće pratiti pehovi s povredama. Što se tiče utakmice, nisam igrao iz preventivnih razloga. Izašao sam iz povrede i medicinski tim je procenio da je bolje da odmorim", ističe Topić.

Pomenute povrede značajno su uticale i na broj ponuda drugih klubova, koji su pre godinu dana stizale sa svih strana, između ostalog i iz Mančester Sitija. Međutim, trener Nenad Lalatović je tada zahtevao da Topić ostane do kraja sezone i 19-godišnji vezista se zadržao u Novom Sadu.

"S obzirom da se dosta toga pisalo, sigurno da nije istina baš sve, ali u svemu onome nešto je tačno. Što se tiče odlaska, ne mogu da razmišljam o tome. Krenuo sam da igram, dobro igraš, pišu svi o tebi, pomisliš to je to, napraviću sledeći korak, ali u stvari nije tako. Potrebno je da se neke kockice poslože da bih otišao, što se meni nažalost nije dogodilo."

Na promenu sredine, kada se za nju ukaže prilika, neće uticati veličina kluba, već racionalno, mesto u kojem će imati minute i priliku da nastavi razvoj.

"Što se tiče moje putanje, ne želim da odem u veliki klub u kojem neću dobiti veliku minutažu, nego neki koji igra u jačoj ligi od naše i veći je klub od Vojvodine. Ali znam da i kad odem tamo neću odmah dobiti šansu, biće mi potreban period adaptacije, tako da idem stepenik po stepenik."

Foto: J. GrlićFoto: J. Grlić

Veliku ulogu u njegovom razvoju ima i kapiten Nikola Drinčić, sa kojim najčešće igra u manevru.

"Pored toga što je iskusan i strašan igrač, pomaže mi i na terenu i van njega. Često mi daje savete, kada se ne ponašam kako bi trebalo, ukaže mi na to, što se tiče fudbalskih stvari pokazuje mi individualno tokom i posle treninga, daje mi baš dobre savete i znači mi što igram sa njim i što je tu. U poslednje vreme kad sam igrao prijala mi je igra sa njim, jer smo se 'pohvatali', on i ja se šalimo da radimo kao violina na terenu. U svakom slučaju igranje s njim znači mnogo."

Period kroz adaptacije na seniorski fudbal, kroz koji je prošao pre dve godine, trenutno prolaze četvorica fudbalera koji su stigli na pripreme sa seniorskim timom – Uroš Kabić, Vladan Novevski, Milan Majstorović i 17-godišnji Vladimir Miletić, kojem Topić posebno pokušava da prenese stečeno iskustvo.

"Imamo istu putanju. To što sam ja sada njima, meni su bili Ranko Veselinović, koji je otišao u Ameriku, i Mladen Devetak. Koliko mogu da im pomognem ne znam, nisam mnogo stariji od njih, ali sam im najbliži, neko sa kim se često šale i pričaju, tako da što mogu, pomognem im. Mladi Miletić me dosta podseća na mene konstitucijom, igra na istoj poziciji, tako da sa njim najviše pričam o fudbalskim stvarima."

Kada govori o ciljevima u nastavku sezone, Topić želi stepenik više u odnosu na prethodnu.

"Čini mi se da je ove sezone atmosfera još bolja nego prošle. Pa ako smo prošle bili treći i osvojili kup, nadam se da ćemo sad biti drugi i da ćemo odbraniti kup", zaključio je Topić.


tagovi

Mirko TopićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara