©Star Sport
©Star Sport

Milojević: Igrači znaju moj stav, prvenstvo je najvažnije takmičenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 17:03

"Naravno i Liga šampiona nam donosi mnogo, ali u ovom trenutku je u fokusu Napredak", rekao je strateg domaćih

Iako utakmica sa Napretkom iz Kruševca (subota, 20.00), predstavlja uvertiru za spekakl narednog četvrtka, kada na stadion Rajko Mitić stiže lisabonska Benfika, u Crvenoj zvezdi insistiraju na tome da je Mozzart Bet Superliga najvažnije takmičenje i prioritet svake sezone, pa i ove. Stoga je fokus ekipe Vladana Milojevića apsolutno na utakmici sa Čarapanima.

Zapravo, radi se o načinu na koji streg iz Aranđelovca trži održava fokus svom sastavu na meč koji može da donese pozitivan impuls ekipi, ali sa druge strane i da pokvari atmoseru u slučaju neuspeha.

Izabrane vesti

Ipak, crveno-beli su izraziti favoriti za osvajanje bodova i sve osim njihovog poraza predstavljalo bi istinsku senzaciju.

"Profesionalizam je da se bude fokusiran na prvu sledeću utakmicu, odnosno Napredak. Uspevali smo to do sad, a igrači znaju moj stav da je prvenstvo najvažnije takmičenje. Naravno, i Liga šampiona nam donosi mnogo, ali u ovom trenutku je u fokusu Napredak", rekao je Milojević.

Kruševljani su u prošlosti znali da sapletu crveno-bele, ali Zvezda trenutno ima tri vezana prvenstvena trijumfa, uz gol razliku 9:0.

"Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa nacionalnim timovima i kasno su se vratili. Treba nam dobra i takmičarska utakmica, a s obzirom na kvalitet Napretka, verujem da će tako i biti. Imaju sjajan kolektiv, dobro su formirani i vođeni. Nekoliko zanimljivih i brzih igrača i zaista su popunjeni lepo na svim pozicijama. Utisak mi je da mogu da naprave problem svakom, pogotovo ako se ne uđe koncentrisano u meč. Кonkretno, Napredak je mnogo toga promenio u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su i dalje kvalitetni veoma. Moramo da budemo koncentrisani".

Nemanja Radonjić i Silas su iskoristili prethodne dve nedelje da se upoznaju sa timom i porade na formi, dok se Rade Krunić priključio timu nakon obaveza u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Omri Glazer je blizu povratka.

"Dosta dobro su spremni. Radonjić polako dolazi do ritma, a Кrunić i Silas su u takmičarskoj formi. Glazer je dobro radio ove dve nedelje, ali ćemo videti ko će braniti. Razgovaraću sa njim i sa trenerom golmana Dušanom Gašićem".

U subotu se slavi rođendan stadiona Rajko Mitić i odaje počast preminulom zvezdašu, pevaču i tekstopiscu Bori Đorđeviću.

"Nadam se velikoj poseti. Napustio nas je veliki zvezdaš Bora Đoorđević. Ostavio je dubok trag... Odrastao sam uz njegove pesme i moja mladost je vezana za grupu "Riblja čorba". Znam da će naši navijači doći na utakmicu u velikom broju, i ovom prilikom ih i pozivam da to učine".

Ulaz za meč sa Napretkom biće slobodan, a iz Crvene zvezde poručuju da će navijači biti u prilici da kupe pojedinačne ulaznice za Benfiku, po sledećim cenama:

- Sever i jug: 3.500 dinara

- Istok: 6.000 dinara

- Zapad: 7.000 dinara

- Siniša Mihajlović: 16.000 dinara


tagovi

Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara