Andreas Skov Olsen i Strahinja Pavlović (©Reuters)
Andreas Skov Olsen i Strahinja Pavlović (©Reuters)

Milan i engleski klubovi dobili konkurenciju: Atletiko hoće Strahinju Pavlovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 08:10

Fajenord nije hteo da popusti oko iznosa za Davida Hancka, pa su Madriđani počeli da traže alternative

Sve poslove su u Milanu potisnuli u drugi plan, sve su podredili angažovanju Strahinje Pavlovića. Dobili su i pozitivne signale od srpskog štopera, međutim, za dogovor je potrebna i treća strana. Iz Red Bul Salcburga još nisu dali ’zeleno svetlo’, još nije stigla ponuda kojom bi bili zadovoljni. Barem ne iz Milana, ali bi u dogledno vreme mogla da dođe iz – Madrida.

Rosoneri i klubovi iz Engleske dobili su ozbiljnu konkurenciju, Atletiko se uključio u trku za potpis Strahinje Pavlovića! Španski Relevo piše da je u Madridu došlo do zaokreta kursa, te da je srpski štoper izbio u prvi plan, više nije rezervna opcija, nego primarna za jačanje poslednje linije tima.

Izabrane vesti

Evropsko prvenstvo nije bilo ni završeno, trajala je grupna faza, a Dijego Simeone se ’zalepio’ za Davida Hancka. Označio ga je kao primarnu metu, video je u njemu štopera koji može dug niz godina na komanduje odbranom, ali video je i Fajenord da može da se opari. I tu je nastao problem.

Nedelje su prolazile, sve se iskomplikovalo. Klub iz Roterdama nije hteo da popusti oko cifre za Davida Hancka, nije želeo da obori cenu. Ostali su u Fajenordi pri čvrstom stavu da traže 35.000.000 evra, a Atletiko je nudio 25.000.000. Na Metropolitanu su počeli da gube živce, ali i da traže alternative, i okrenuli su se – Strahinji Pavloviću.

Dopalo se ljudima iz sportskog sektora ono što su videli od srpskog štopera na Evropskom prvenstvu. Stabilnost, dobra duel igra, ne libi se da krene napred i igra levom nogom. Profil igrača koji im je potreban, neko ko bi mogao da zameni Marija Ermosa. Španac je napustio klub i, zanimljivo, za njega je, između ostalih, interesovanje pokazao Milan.

A, tim sa San Sira je do sada bio najkonkretniji po pitanju potpisa Strahinje Pavlovića. Pregovori su u poodmakloj fazi, defanzivac Red Bul Salcburga je ugovorio uslove, trebalo bi da ima platu 1.500.000 evra neto po sezoni i već je obavestio ljude u austrijskom klubu da želi samo na San Siro. Ali ipak, Rosoneri nikako da naprave finalni korak.

Problem je finansijske prirode...

Austrijanci za slobodu srpskog reprezentativca traže 30.000.000 evra, mada postoje naznake da bi interesenti mogli da ga dobiju i za cifru između 25.000.000 i 20.000.000. Ta suma ne bi predstavljala naročitu poteškoću Atletiko Madridu, ne bi to bila nepremostiva prepreka.

Kako Šapčanin hoće karijeru da nastavi u Milanu, pripremljeni su na Metropolitanu i za scenario u kome ne mogu do srpskog štopera. Na najužoj listi igrača koji figuriraju kao pojačanja nalaze se Jaka Bijol, Ajmerik Laport, Najef Agerd... Ipak, trenutno je prioritet defanzivac Srbije.

Na slatkim mukama će biti i Strahinja Pavlović i ljudi u Red Bul Salcburgu ovoga leta.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Strahinja PavlovićMilanAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara