Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mali gradski derbi na malenom arhipelagu u jednoj od najmanjih država Sveta

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 15:06

Ti-si Sports i Super Junajted sastaju se u trećem kolu fudbalskog prvenstva Maldiva

Jedno od najmlađih fudbalskih prvenstava na Svetu, ako ne i najmlađe jeste ono koje se igra u tropskom raju Maldiva. Liga malenog arhipelaga iz indijskog okeana ugledala je svetlost dana krajem 2014. godine i od tada je pet titulula podeljeno između tri kluba, Mazija aktuelni šampion okitila se sa dve i imajući u vidu koliko je bila dominantna prošle sezone teško da će joj bilo ko izaći na crtu. Nju Radijant takođe ima dva pehara, dok je titula namenjena najboljem u 2018. godini pripala Ti-si Sports klubu.

Ekipa koja je u prve tri sezone do osnivanja bila vicešampion, Ti-si Sports, danas će ugostiti Super Junajted sports tim koji još uvek čeka bar na zvanje prvog pratioca šampionskog tima. Da pričamo o igračkom kadru, ne bi vam mnogo značilo. Možemo da istaknemo jedino da gostujući sastav raspolaže isključivo državljanima Maldiva, dok Ti-si u svojim redovima ima četiri stranca - dva Egipćanina, Pakistanca i momka sa karipskih ostvra, preciznije napadača Malkoma Stujarta koji dolazi sa Svetog Vinsenta i Grenadina.

Izabrane vesti

U svakom slučaju domaćin je favorit iako nije otvorio prvenstvo na željeni način - kiksnuo je u prvom kolu protiv De Grandea, već u narednom popravio utisak savladavši Klab Igls. Izazivač se susreo sa istim rivalima i pobedio je Orlove, a uzeo bod protiv De Grandea.

Super Junajted Sport deluje odlično posle uvodna dva meča u eliti budući da se ove sezone preselio iz drugog ranga, ali teško da će Ti-si sebi dozvoliti dva kiksa u uvodne tri runde. Očekuje nas mali gradski derbi prestonice Malea.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara