Ludo i pošteno: VBA se vratio, Brentford i Notingem plaču! Mitre, srećno u baražu

Vreme čitanja: 5min | sre. 22.07.20. | 22:35

To može samo Čempionšip

Igrao se premijerligaški derbi Liverpul – Čelsi, direktan duel Celja i Olimpije odlučivao novog prvaka Slovenije, zvezdaši i partizanovci zainteresovani za ishode mečeva švajcarskog prvenstva, kuvalo u Seriji A kad je opstanak u pitanju, ali nigde, ali baš nigde u fudbalskom svetu, nije interesantno kao u Čempionšipu. Nisu ga tek tako krstili najboljom drugom ligom planete, pošto je poslednje kolo ponudilo dramu karakterističnu za iscrpljujuće takmičenje. Epilog: osim Lidsa, u Premijer ligu se vratio u Vest Bromvič Albion, iako ni tim Slavena Bilića, ni njegovi direktni konkurenti, Brentford i Fulam, nisu pobedili!?

Tri tima koja su slovila za favorite spotakla su se na završnoj stepenici, pa poredak u gornjem domu tabele ostaje kakav je i bio: ekipa iz Birmingema se posle dve sezone vratila u društvo najboljih engleskih timova, dok će sastav našeg Aleksandra Mitovića u plej-of. Baš kao i Brentford, iako je prikazao najdopadljiviji fudbal posle korone, ali je u minula dva kola sve uprskao iako je imao čiste situacije. Brentford će u polufinalu baraža na Svonsi, Fulam će urstiti koplja sa Kardifom, a bude li dramatično kao večeras jasno je da nas tek čekaju uzbuđenja pre nego što saznamo poslednjeg putnika u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Najveći dobitnik poslednjeg kola je VBA. Dočekao je nezeinteresovani Kvins Park Rendžers i prošao put od trnja do zvezda i nazad, da bi završio na sedmom nebu. Na Hotorns stiže nagrada od oko 200.000.000 funti i prvo što bi Slaven Bilić trebalo da uradi s tolikim novcem jeste da kupi nekoliko defanzivaca. Sadašnji izgledaju neuverljivo što se najbolje moglo videti sredinom drugog dela. Ebereši Eze je bio samo egzekutor akcije gostiju iz Londona koji su kaznili široko postavljenu poslednju linij Vest Broma i naterali domaćina da strepi.

I to drugi put na meču, jer je još u 34. minutu Rajan Mening iz drugog pokušajsa sa 20-ak metara najavio ludo veče u Čempionšipu. Poenta je da ova utakmica Kvins Parku baš ništa nije značila, odavno je ušuškan u sredini tabele, ali mu poštenja ne manjka. Igrao je za sebe, pomalo i za Brentford i Fulam, samo što to Vest Bromovi takmaci nisu uspeli to da iskoriste.

Ruku na srce, između dva gola Kju-Pi-Ara VBA je demonstrirao da se, ipak, zasluženo vraća u elitu. Koliko god odbrana bila porozna, napad Bilićevog tima funkcioniše. Nikad ne znate ko će da proradi. Ovoga puta bili su to Grejdi Diangana i Kalum Robinson, dali su i jedan drugom namestili po gol, ispostaviće se taman za veliki uspeh.

To što je VBA igrao nerešeno nije uspeo da kazni Brentford. Bez problema se može konstatovati da je najveći gubitnik poslednja dva kola, iako je otako se vratio fudbal prikazao najviše i stekao simpatije širom Evorpe. Brentford je minulog vikenda poražen od Stouka i sam sebi pucao u noge, a onda pokazao da mentalno nije baš toliko jak kako se činilo posle dugačkog niza pobeda, poklekao je i i pred Barnslijem, koji je senzacionalnom pobedom na Grifin parku izbegao selidbu u Ligu 1 (2:1).

Brentfordu je igrala samo pobeda, a kad je Džošua da Silva sredinom drugog dela pogodio za 1:1 – u tom trenutku bilo je 2:2 u Birmingemu – delovalo je da domaćin može do preokreta i direktne promocije. No, kad pritisak raste onda okuje noge, zaboraviš i ono što znaš, lopta ne sluša... Još kad je preko puta protivnik kome voda navire pod grlo sve je moguće, pa i da Barnsli pogotkom Klarka Odura u prvom minutu nadoknade lansira goste iznad Čarltona i spasi ih ispadanja.

Ludo i pošteno bilo je i u Viganu gde je Fulam imao na papiru lakši zadatak od VBA, imajući u vidu poziciju na tabeli domaćina, ali nekadašnji pobednik FA kupa je izdržao pritisak Aleksandra Mitrovića i društva, te iako mu bod baš ništa nije doneo sputao je goste sa Kreven Kotidža da iskoriste kiks Brentforda i pozicioniraju se na „kotu tri“, s koje se vidi lakši rivala u plej-ofu. Ako lakši uopšte postiji. Mitrović nije pogodio cilj, ali mu za utehu ostaje saznanje da ni Oli Votkins nije bio precizan na duelu Brentford – Barnsli. Tako je srpski reprezentativac okončao osnovni deo prvenstva kao prvi strelac Čempionšipa (26 golova) i možemo samo da mu poželimo da u baražu bude raspucan.

Prvi rival Fulama u doigravanju biće Kardif, a Brentford na Svonsi. Senzacionano! Labudovi jesu savladali nezainteresovani Reding (druga pobeda u poslednja dva kola), ali su morali da se nadaju pomoći Stouka. A onda je tim sa Britanija stadiona – takođe apsolutno miran u sredini tabele – pokazao šta znači čist obraz, došao je na Siti graund i sa uverljivih 4:1 ostavio Notingem Forest bez šestog mesta koje znači plasman u baraž. Ovo je Šumarima bio šesti uzastopni meč bez pobede, zbog čega je od viđene borbe za Premijer ligu završio sezonu!?


Iz Čempionšipa ispali su Hal, Vigan i Čarlton.

ČEMPIONŠIP, 38. KOLO

Birmingem – Derbi 1:3 (0:1)

/Šunjić 56 - Šajni 6, Vitaker 87, Šibli 90+1/

Brentford – Barnsli 1:2 (0:1)

/Da Silva 73 - Stajls 41, Odur 90+1/

Bristol Siti – Preston 1:1 (0:1)

/Vilijams 48 – Megvajer 16/

Kardif – Hal 3:0 (2:0)

/Hojlet 20, Morison 34, Vord 83/

Lids – Čarlton 4:0 (2:0)

/Vajt 14, Dalas 28, Roberts 52, Šakelton 66/

Luton – Blekburn 3:2 (2:1)

/Karter 28 ag, Džonson 35 ag, Kolins 59 pen – Armstrong 10, Galaher 75/

Milvol – Hadersfild 4:1 (1:1)

/Mahoni 4, Kuper 47, Skalak 63, Bodvarson 79 – Anre-Grant 36/

Notingem – Stouk 1:4 (0:1)

/Figueuiredo 61 – Bat 19, Meklin 73, Gregori 78, Da Kosta 90+5 ag/

Reding – Svonsi 1:4 (1:1)

/Puškaš 43 pen – Bervster 17, Rotlidž 66, 90+1 Kulen 84/

Šefild Venzdej – Midlzbro 1:2 (1:1)

/Marfi 10 – Meknir 22, Asombalonga 90+2/

Vest Bromvič Albion – Kvins Park Rendžers 2:2 (1:1)

/Diangana 44, Robinson 50 – Mening 34, Eze 61/

Vigan – Fulam 1:1 (1:0)

/Mur 32 – Kebano 50/



tagovi

Vest Bromvič AlbionFulamBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara