Đovani lo Selso (foto: Reuters)
Đovani lo Selso (foto: Reuters)

Lo Selso ipak mora na operaciju, a tražio da ne prima platu da bi igrao za Argentinu u Kataru

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 20:02

Otvorilo se mesto za Ezekijela Palasiosa na spisku Gaučosa

Tačno dve nedelje pre njenog prvog duela na Svetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije, težak udarac za Argentinu. Đovani Lo Selso kojeg je selektor Lionel Skaloni planirao da zajedno sa Leandrom Paredesom i Rodrigom De Polom drži vezni red Gaučosa, neće moći da putuje sa reprezentacijom u Katar. Posle mnogo konsultacija, većanja i procena specijalista, vezista Viljareala moraće na operaciju mišića zadnje lože. Samim tim, jasno je da neće moći da se oporavi u tako kratkom roku.

Izabrane vesti

"Mnogo puta stvari ne ispadnu onakvim kakvim ste se nadali, ali fudbal uvek daje prostor za povratak. Hvala svim ljudima u Argentini na ljubavi i podršci koju su mi pru\ili. Samo Argentina i ništa drugo."

Ne ovo nije najnovija izjava Lo Selsa, već reči koje je napisao na svom instagram profilu pre četiri godine kada ga je Horhe Sampaoli poveo na mundijalu Rusiji, ali mu nije dao ni minut na terenu. I teško će pasti Argentincima što Lo Selso ne ide na planetarnu smotru budući da je obožavan u domovini. Setimo se da je bio najbolji asistent Argentine (5) u kvalifikacijama, da je sa 35 utakmica četvrti najpostojanini Argentinac u Skalonijevoj eri i da je u ovom ciklusu igrač koji je podelio najviše lopti Lionelu Mesiju, čak 193.

Malerozni Lo Selso je toliko želeo da se pojavi u Kataru da je obavestio Viljareal i Totenhem na čijim se platnim spiskovima nalazi da ukoliko odluči da ne ode na operaciju kako bi otišao na mundijal, prihvata da dva meseca ne prima platu. Na kraju je 26-godišnjak ipak morao da posluša racio i da ne rizikuje još veći stepen rupture mišića.

Kada je reč o spiskovima za velika takmičenja uvek je aktuelna ona "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", pa će prazninu nastalu Lo Selsovim otkazom popuniti vezista Bajer Leverkuzena Ezekijel Palasios. Glavno pitanje ostaje da li će se na konačnom spisku naći Paulo Dibala. Skaloni je rekao da ne želi da na mundijal vodi igrače nespremne da igraju utakmice u grupnoj fazi, a ako ofanzivac Rome ne pođe mogao bi da ga zameni Atletiko Anhel Korea.


tagovi

đovani Lo SelsoSvetsko prvenstvo 2022Katar2022fudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara