Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Leonardo uvija Poketinu prvi poklon: Memfis Depaj za 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 09:34

Holanđanin se navodno već raspitivao kod sunarodnika Van der Vila o životu u Parizu

Tomas Tuhel je bivši u Gradu svetlosti, praktično samo detalji ostali su da se dogovore kako bi Maurisio Poketino preuzeo komandu u klubu gde je davnih dana nastupao kao igrač, a zajedno s Argentincem uskoro bi na Park prinčeva moglo da stigne i prvo pojačanje.

Dok se u javnosti šuška o mogućem dolasku Delea Alija i(li) Kristijana Eriksena, Frans Fudbal iz dobro obaveštenih izvora tvrdi da je prva želja pariskog velikana Memfis Depaj i da sportski direktor Leonardo aktivno radi na tome da Holanđanina "uvije" kao prvi poklon dobrodošlice novom treneru. Osim činjenice da se Depaj odlično snašao u Francuskoj i da je kao kapiten Liona jedan od najboljih strelaca Lige 1, razlog više zašto je holandski ofanzivac tako zanimljiv upravi Svetaca je cena od bagatelnih 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Depaj je stigao do one tačke kada mu je ostalo još samo šest meseci ugovora sa Lionom, a kako ne planira da saradnju produži, već da pronađe novu sredinu, njegova cena na tržištu drastično je opala i ujedno potražnja značajno porasla.

Nije tajna da je Depaj najveća želja Ronalda Kumana u Barseloni, ali je katalonski gigant u takvim finansijskim problemima da nema ni pomenutu sumu novca za obeštećenje, niti pare za njegovu platu osim ako neko prethodno ne bude prodat. Milan se takođe uključio u trku pošto je sportski direktor Paolo Maldini dobio zadatak da Stefanu Pioliju obezbedi pojačanje u napadu tokom januara zbog godina Zlatana Ibrahimovića i dužeg oporavka od povrede butnog mišića, ali Depaj želi da igra u timu gde može odmah da se bori za titulu i nešto više u evropskim okvirima.

U prilog tvrdnji da je Depaj najbliži transferu u Pariz govori priča da se on već kod sunarodnika i bivšeg igrača PSŽ Gregorija van der Vila već raspitivao o životu u glavnom gradu Francuske i najboljim restoranima i mestima za obilazak. Osim toga, Depaj je privatno veliki prijatelj sa Nejmarom, što se takođe uzima kao bitan faktor za realizaciju ovog transfera.

Podsetimo, prvi čovek Liona Žan Mišel Ola je pred kraj letnjeg prelaznog roka izjavio da neće dozvoliti da Depaj napusti Lion u januaru ni po cenu toga da Holanđanin ode na leto kao slobodan igrač. A, 1. januar je praktično iza ugla...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Memfis Depaj

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara