Frenk Lampard i Tomas Tuhel (©Reuters)
Frenk Lampard i Tomas Tuhel (©Reuters)

Lampard više nije bezbedan: Čelsi prati Tomasa Tuhela

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.12.20. | 09:06

Nemac se i ranije dovodio u vezu sa klubom, sada je slobodan

Čelsi je ponovo razočarao. Nije doživeo poraz, ali remi sa Aston Vilom nikoga u klubu ne može da zadovolji (1:1). U poslednjih pet susreta tri puta je poražen, uspeo je da savlada samo Vest Hem. Pao je na šestu poziciju na tabeli (koju bi vrlo brzo mogao da izgubi) i od tima koji je pretio da se umeša u borbu za titulu Plavci sada strahuju i za plasman u Ligu šampiona. Zato ni Frenk Lampard više nije siguran na Stamford Bridžu, a nemački Bild prenosi da uprava Čelsija ima ideju i ko bi mogao da ga zameni na mestu šefa struke - Tomas Tuhel.

Izdvojila je uprava Čelsija 250.000.000 evra za pojačanja minulog leta, samo da bi najbolji strelac ekipe pred kraj kalendarske godine bio 34-godišnji Olivije Žiru sa devet pogodaka. Timo Verner ne zna za gol na poslednjih 11 utakmica, Kai Haverc, delimično i zbog povreda, uspeo je da postigne tek četiri (samo jedan u Premijer ligi). Zamera se Lampardu i što konstantno menja sistem, 80.000.000 evra plaćenog Haverca je koristio na svim mogućim pozicijma u ofanzivnom delu veznog reda, Vernera je najčešće stavljao na levo krilo (iako je prilično jasno da se najbolje snalazi u špicu napada). Upravo je nemogućnost da iz nemačkog tandema izvuče najbolje apostrofirana kao jedan od razloga zbog kojih uprava kluba iz Londona razmišlja da ga zameni Tomasom Tuhelom.

Izabrane vesti

Nemački stručnjak je i 2017. godine slovio za kandidata za klupu na Stamford Bridžu, ali do saradnje nije došlo. Godinu dana kasnije seo je na klupu Pari sen Žermena, da bi dve titule i jedno finale Lige šampiona kasnije uprava kluba iz francuske prestonice odlučila da se sa Tuhelom rastane. PSŽ štuca u ove sezone, upravi se nije dopalo ni kako je Nemac pričao o klubu u javnosti, pa su odlučili da raskinu ugovor i isplate mu 6.000.000 evra na ime prevremenog prekida saradnje. Iako se zvanično sa Parka prinčeva još nisu oglasili, spremna je i zamena za bivšeg trenera Borusije Dortmund - Maurisio Poketino.

Sada bi sudbina mogla da spoji Tuhela i Čelsi. Već neko vreme nemački mediji ga povezuju i sa klupom nemačke reprezentacije, uz priču da bi po završetku Evropskog prvenstva mogao da nasledi Joakima Leva, ali utisak je da bivši trener Dortmunda želi u Premijer ligu. Havercu i Verneru bi sasvim sigurno prijalo da sarađuju sa zemljakom, moglo bi da svane i Antoniju Rudigeru, koji je možda i pomalo neopravdano izgubio mestu u timu i planirana je njegova prodaja. Problemi u zadnjoj liniji su u Čelsiju isplivali na površinu u poslednjem periodu, bivši štoper Štutgarta i Rome je dobio priliku protiv Vile i u tandemu sa Kristensenom odradio solidan posao.


Teško je ipak zamisliti da se uprava Čelsija zahvali na saradnji svojoj legendi usred sezone, Lampard je dobio podršku o čemu svedoči i utrošenih četvrt millijarde evra na transfer pijaci. Ipak, rezultati u poslednje vreme ukazuju na to da postoji puno problema na Bridžu, pa je zaista pitanje koliko će Roman Abramovič imati strpljenja nakon velikih letošnjih ulaganja. Pobeda protiv Aston Vile bila je imperativ, ali Plavci nisu uspeli da slave na svom terenu i posle 16 odigranih mečeva imaju isti bodovni saldo kao ekipa koja je minule sezone jedva izborila opstanak. Vila čak ima i dve utakmice manje i bolju gol razliku, pa preti i da im ozbiljno pobegne na tabeli. Otkaz Lampardu predstavljao bi iznenađenje, ali ako se situacija u narednih par kola ne popravi... Tomas Tuhel čeka kao zapeta puška.


tagovi

Tomas TuhelFrenk Lampard

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara