(Star sport)
(Star sport)

Kvalitet se uvek prepoznaje: Aleksandar Jovanović novi kapiten Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 11:48

Posle odlaska Svetozara Markovića nedoumice nije bilo

Budući kapiten postao je – sadašnji. Dugo je Aleksandra Jovanovića pratio status čoveka koji bi, na osnovu svega prikazanog, trebalo da nasledi Svetozara Markovića kad štoper ode iz Partizana i kako se to desilo pred kraj prelaznog roka, iskusni golman će napredovati u hijerarhiji i zadužiti traku.

Ovakav sled događaja je očekivan i prirodan posle Markovićeve selidbe u Viktoriju iz Plzenja, jer konkurs za novog kapitena nije ni otvoren. Samo će uoči treninga u subotu veče šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević formalizovati ono što cela svlačionica oseća mesecima: da je njen lider upravo Jovanović.

Izabrane vesti

Konkurenciju nije maltene nije ni imao. Neko će primetiti da je to usled velikog broja stranaca, od kojih je Bibars Natho još od 2019. u klubu i možda se Izraelac opravdao nadao kapitenskoj ulozi, međutim, Jovanović se nametnuo kao vođa u teškim trenucima. I na terenu i van njega. Prošle sezone bio je najboljih pojedinac Parnog valjka i bar u desetak utakmica sprečio veće rezultatsko posrnuće, da bi ovog leta, uprkos lošim timskim izdanjima u kvalifikacijama za evropska takmičenja, upravo oko njegovog imena bilo najmanje sumnji. Naprotiv, bilo je odbrana i na međunarodnoj sceni, ali i onih u Mozzart Bet Superligi (urkoćen penal protiv Železničara, bar dva „skinuta“ zicera na meču sa IMT-om) koje su učvrstila stav da rođeni Nišlija zaslužuje Partizanovu traku.

Vredi podsetiti da napredak u karijeri 31-godišnjeg golmana prati i poziv selektora Dragana Stojkovića na okupljanje reprezentacije Srbije pred četvrto izdanje Lige nacija, što je dodatno suzbilo prostor za bilo kakvu dilemu da li je traka među crno-belima zasluženo dobila novog vlasnika. Po golmanskim i ljudskim karakteristikama Aleksandar Jovanović ju je apsolutno zaslužio.

Vredi pomenuti i da će njegov zamenik biti Izraelac Bibras Natho.


tagovi

Aleksandar JovanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara