Krtolica: Nemam utisak da me igrači bojkotuju

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.10.24. | 16:15

„Očekivanja su uvek da pobedimo. Crnomarković prima infuziju, Poletanović je dobio udarac i nije trenirao. Teško je reći ko će biti spreman“, naglasio je trener Vojvodine

Posle serije dobrih rezultata, Voša je ponovo u krizi. Tome svedoči i konferencija nedavno imenovanog šefa stručnog štaba Lala Nemanje Krtolice pred Spartak. Nakon remija sa Radničkim i poraza od Novog Pazara na „Karađorđu“, tri boda u nedelju (19.00) su imperativ za crveno-bele.

Izabrane vesti

„Mogu da kažem da neće niko odustati, dokle god ovo bude trajalo... Ni stručni štab, ni igrači. Okrećemo se sledećoj utakmici. Mislili smo da smo neke stvari ostavili iza sebe, kao što su ti golovi u 20. sekundi ili u 95. minutu. Nama su se u ove tri utakmice desile stvari koje se nekom dešavaju u celoj jednoj sezoni“, počeo je izlaganje 46-godišnji stručnjak iz Vrbasa.

Nije prošlo ni mesec dana od kada je zvanično postavljen za šefa stručnog štaba Stare dame, a Krtolica je već upitan, da li ga pojedini igrači bojkotuju.

„Nemam utisak da sam bojkotovan niti razmišljam u tom pravcu. Mislite što je protiv Noog Pazara bio izmešan sastav? Videćete u nedelju šta ćemo uraditi. U svlačionici ne postoji nijedan problem. Ali, kada pogledate te golove u 20. sekundi ili 95. minutu, to ne može da se reši na treningu. Evidentno je da je u pitanju koncentracija. Treba vremena da se te stvari poprave, ne može samo da se upali i ugasi na klik. Možda grešim, ali ne vidim čime su nas Radnički ili Novi Pazar iznenadili. Mogu samo da budem ljut što smo u narednih 10 minuta hteli da damo nekoliko golova, što smo srljali i ostavili mnogo prostora za njihovu tranziciju. Imamo problem kada se protivnik spusti u nisku zonu. Nije to naučna fantastika - Mančester sitiju kada neko napravi niski blok i oni imaju problema. Držali smo loptu 70 odsto vremena, šutnuli 20 puta, ali to nije bilo dovoljno“, odgovorio je dugogodišnji trener omladinaca crveno-belih.

Očekivanja pred Spartak?

„Očekivanja su uvek da pobedimo. Crnomarković prima infuziju, Poletanović je dobio udarac i nije trenirao. Teško je reći ko će biti spreman“.

Upitan je i o rotaciji u poslednjoj liniji odbrane, gde na mestu štopera konkurišu Seid Korać, Kolins Sičendže i Đorđe Crnomarković.

„Pričao sam sa svom trojicom i objasnio. Oni shvataju situaciju, ali ja ne mogu u glavu da im uđem. Ponavljam, problemi su fokus i koncetrancija, a to traje od Ajaksa. U oba meča sa njima smo dobili golove posle 85. minuta, pa Maribor tamo, kasnije Napredak. Te stvari su se ponavljale neko vreme, onda tri utakmice ne primimo gol, pa se ponovo desi protiv Radničkog. Ako mislite da to može tek tako da se otkloni, varate se. Te stvari se dešavaju i u napadu, mi smo Novom Pazaru uzeli 26 lopti u njihovih 30 metara, a nismo dali gol.“

I navijači na Karađorđu su u poslednje dve utakmice iskazali nezadovoljstvo zbog prikazane igre. U javnosti je najveća krivica za slabe partije, pripisana upravo treneru.„Znate kakav je moj posao, da smo dobili ove dve utakmice, napredovali bi na tabeli i dizali bi me u nebesa. Ovako sada ispada da ne znam ništa. Tanka je linija, kada merite nečiji rad. Meni je svaka utakmica kvalifikaciona. Ja ću uvek da branim igrače, u svlačionici je nešto drugo. Hajde da vidimo kako će oni da odgovore na sve ovo. Ja nemam problem u smislu rada, organizacije, sve ćemo da uradimo da promenimo, da promenimo sastav, nema nezamenjivih. Oni treba da odgovore na terenu na sve ovo. Da vidim ja, da u 20. sekundi ne primimo gol. Nama se te stvari od početka dešavaju, sve je to viđeno. Znao sam da će se ovi problemi opet pojaviti, ali sam živeo u iluziji da se neće ovako rano pojaviti. Ima još jedan detalj sa prošlog meča – pogledajte samo 75. minut utakmice i sve će vam biti jasno. Posle toga bi bilo 4:1 za Vojvodinu“, rekao je Krtolica aludirajući na situaciju kada je Depu sapleten u šesnaestercu Novog Pazara i dodao:

„Moramo prvo da popravimo sve te stvari i da se bavimo onime što imamo. Izaći ćemo iz svega ovoga, sa mnom ili bez mene. Ja duboko verujem da će ovaj tim biti tamo gde treba da bude. Smatram da dobro radim svoj posao, ali koliko imamo vremena, to je nešto drugo. Flaster na srce, osmeh na lice i idemo dalje. Koju bih ja poruku poslao sad svojoj porodici da odustanem? Prvo krećem iz svoje kuće. Tako i igrači treba da krenu iz svoje - kluba. Jer njegov grb nose i njegove boje brane. Ono što mu piše na leđima je najveći njegov pečat koji može da ima“, zaključio je trener Novosađana.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Nemanja Krtolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara