Nemanja Krtolica (©FK Vojvodina)
Nemanja Krtolica (©FK Vojvodina)

Krtolica kupio poverenje Vošine uprave: Od večeras i zvanično novi trener Lala

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 21:58

Strateg iz Vrbasa nagrađen za dobre rezultate...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle pobede lakše se diše. Večerašnjim trijumfom nad Železničarom, pao je kamen sa srca svim fudbalerima Vojvodine, ali i kompletnoj upravi Stare dame. Ovu euforičnost u Novom Sadu, crveno-beli su iskoristili da imenuju novog šefa stručnog štaba, dosadašnjeg v.d. trenera – Nemanju Krtolicu. Nekadašnji trener mlađih selekcija Vojvodine, je ovu funkciju zaradio remijem sa Partizanom u Humskoj, gde je Voša mogla i do trijumfa, i sada sa osvojena tri boda, na koja Novosađani čekaju još od 21. jula.

Izabrane vesti

Krtolica je rođen u Vrbasu 1978. Godine, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je prve timove Kabela i Mladosti GAT, takođe je dugo radio u omladinskim selekcijama Stare dame. Trener, kojem se u neformalnim razgovorima više puta pripisalo da je „otkrio” Mihaila Ivanovića, je prvo od 2020. brusio fudbalere mlađe od 17 godina u Omladinskoj školi „Ilija Pantelić”, da bi mu kasnije pripalo vođenje i juniorske selekcije Lala.

Prvi profesionalni angažman imao je 2022. godine u FK Kabelu, koji je vodio na svega dve utakmice u Kupu Srbije. Prošle sezone je dobio priliku da vodi Mladost GAT u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, ali je nakon poraza od Vršca u četvrtom kolu podneo ostavku.

U stručni štab prvog tima Vojvodine došao je na poziv tadašnjeg trenera Ranka Popovića, sa kojim je proveo 16 utakmica na klupi. Posle odlaska Popovića u Japan, Krtolica je ostao asistent i u Bandovićevom timu. Bio je pomoćnik crnogorskom stručnjaku na 29 utakmica, sve dok nije došlo do Bandovićeve smene.

Sada je Krtolica u prve dve utakmice u kojima je vodio novosadsku ekipu osvojio četiri boda i reklo bi se zasluženo dobio poverenje uprave. Novi šef Lala, istakao je posle meča sa Željom, koliko ova pobeda znači njemu, ali i celokupnoj ekipi.

"Teška utakmica, a svaka pobeda u ovom trenutku je za nas bila veliki imperativ, o čemu smo već pričali. Dali smo rani gol, a onda nam je trebalo vremena da dođemo do daha pa smo pred kraj prvog poluvremena došli do drugog gola. Između smo imali mnogo problema, jedno 10-15 minuta nismo postojali na terenu. U drugom poluvremenu smo činili sve da sačuvamo rezultat i drago mi je što smo pobedili jednu od najorganizovanijih ekipa u ligi, ako ne računamo one najjače. Kolegi želim mnogo sreće u nastavku prvenstva i nema sumnje da će Železničar biti na boljoj poziciji u odnosu na prošlu", rekao je Krtolica po finišu meča.

Novi strateg crveno-belih je prokomentarisao i povredu Andrije Radulovića, koji je morao da napusti teren u prvom poluvremenu.

"Možda je bila i moja greška što je počeo utakmicu, nisam želeo da se suprotstavim njegovoj velikoj želji da zaigra. On je kod tog prvog gola napao tu dubinu i pomogao nam da dobijemo utakmicu."

Krtolica je prokomentarisao i da je na renoviranom terenu „Karađorđa“ daleko lakše i lepše da se igra.

"Iako je kiša padala skoro dva sata, znate kako je pre teren izgledao u takvim uslovima, a pogledajte danas, kao da se ništa nije desilo. Teren je vrhunski. Za mene lično ova pobeda znači mnogo. Zamislite da je rezultat bio drugačiji, kako bismo se osetili mi, kako bi reagolvai navijači i klub, jednostavno, nama je svaka pobeda od velikog značaja. Ja se nadam da ćemo se podići i da ćemo biti bolji", zaključio je šef stručnog štaba Vojvodine, nakon čega mu je saopšteno da će od sada i zvanično da obavlja tu funkciju:"Nisam znao, hvala najlepše."

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaNemanja Krtolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara