(©Starsport)
(©Starsport)

Voša zablistala na premijeri u Novom Sadu: Petrović i Seri prekinuli radost Železničara

Vreme čitanja: 5min | sub. 14.09.24. | 20:15

Druga pobeda Novosađana ove sezone u Mozzart Bet Superligi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Dva meseca je novosadska publika čekala da se Vojvodina vrati kući na svoj „Karađorđe“. Iako u privremenom domu na „TSC Areni“ nisu blistali ove sezone, crveno-beli su na premijeri u svom gradu pokazali dovoljno toga dobrog, da anasteziraju neugodan Železničar i upišu pobedu, prvu još od one nad Tekstilcem u Bačkoj Topoli – 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Mnogo se tim Novosađana promenio od tog susreta sa debitantom u najvišem rangu srpskog fudbala. Najveća promena bila je ona na klupi, pošto je Božidara Bandovića zamenio Nemanja Krtolica. U međuvremenu su pristigla još trojica fudbalera, ali ono što raduje navijače novosadskog kluba jeste da su oni stari proradili. Svoj prvi pogodak u ovoj sezoni postigao je i kapiten Njegoš Petrović, dok je Seri nastavio da briljira i novim golom osigurao pobedu Novosađana protiv gostiju iz Pančeva.

Povratak na „Karađorđe“ imao je pozitivan efekat na crveno-bele, koji su u susret ušli determinisani da osvoje tri boda u svojoj kući, nešto što im nije prošlo od ruke još od 21. jula. Ovakav pristup Novosađana urodio je plodom već u 9. minutu susreta. Nekoliko dodavanja na malom prostoru, omogućili su dovoljno vremena i prostora da pošalje loptu kroz odbrambene redove gostiju. Tamo je na nju natrčao Andrija Radulović, koga je potom klizećim startom oborio Nemanja Milunović. Iako je većinski kačio loptu, zakasnio je bivši štoper Crvene zvezde i Dejan Trifković je pokazao na belu tačku. Ni loše izveden jedanaesterac kapitena Petrovića nije izvadio Pančevce iz šah pozicije, jer se lopta odbila ponovo na stopalo vedete Lala, koji nije mogao da promaši iz neposredne blizine.

Međutim, ovaj pogodak umesto da je dodatno motivisao Novosađane, kao da ih je ubacio u „ler“. A tim Marka Savića je već ove sezone pokazao da ne trpi nikakav vid potcenjivanja. Da je Ezeova lopta iz 14. minuta išla par centimetara niže, novosadska ekipa bi se ponovo opekla na već mnogo puta viđen način ove sezone. Ovako je zvonjava Rosićevog gola, služila kao podsetnik za Lale da nisu u poziciji da spuštaju papučicu sa gasa. Frensis Eze je bio najraspoloženiji igrač Želje u prvom delu utakmice. Pratilo ga je novopridošlo pojačanje iz Partizana - Janko Jevremović, koji je u par navrata demonstrirao da poseduje nesumnjiv kvalitet i da mu je potrebno vrlo malo da stvori nešto ni iz čega. Sa druge strane, Lazar Romanić nije ostavio utisak vrsnog golgetera kao u nekim prethodnim mečevima, što je svakao pohvala za defanzivce crveno-belih.

Kiša je sve većim intenzitetom padala u Novom Sadu, te je malo usporila ritam utakmice. Provala oblaka kao da je bila naručena u Srpskoj Atini ove večeri – da proveri kvalitet nove podloge na „Karađorđu”. Biće zadovoljni čelnici FSS-a, ali i novosadske ekipe kako se pokazao novi hibrid večeras, jer je izdržao ozbiljnu količinu padavina. I dok je atletska staza pored terena bila poplavljena, sama podloga je bila i dalje perfektbna za igranje.

U međuvremenu Vojvodina je odolevala naletima gostiju, ali nije uspevala ni sama da napravi nešto više na suprotnoj polovini. Jusuf Bamidele je još jednom pokazao da se ne kreće dovoljno dobro da bi pokrio poziciju centarfora u ovakvom Vošinom sastavu. Bio je Nigerijac potpuno odsečen od ostatka navale crveno-belih.

Ostavio je bivši napadač Radničkog iz Niša zaista loš utisak u prvih 42 minuta, ali je onda prvim dobrim utrčavanjem u prostor, omogućio Voši da udvostruči prednost. Zaspala je na sekund odbrana Pančevaca, a Dele je sjajnim centaršutom iz kolena amnestirao slabu predstavu u prvom delu i pronašao samog Zadi-Serija na drugoj stativi, kojem nije bilo teško da savlada Zorana Popovića i duplira vođstvo novosadske ekipe.

Na startu drugog dela, ponovo je Vojvodina diktirala ritam. Značio je taj pogodak na isteku prvih 45. minuta za pojačanje čitave ekipe, ali pogotovo Bamidelea koji je mogao uz asistenciju pored svog imena da upiše i gol. Jedan udarac mu je izblokiran, drugi glavom je završio nekoliko centimetara pored okvira gola, a onaj treći bi bio za filmske špice da je Nigerijac uhvatio „makaze“ na ulasku u poslednjih pola sata meča.

Umesto njega je u finišu ušao novi špic Novosađana Depu i odmah imao priliku da zapečati sudbinu gostiju, ali se bivši fudbaler Žil Visentea propisno obrukao na svom debiju. Posle rikošeta u šesnaestercu lopta je došla na nogu Angolca a ovaj je sa pet metara od gola uspeo da promaši.

Malo je falilo meč uđe u dramatičnu završnicu, ali je Rosić odbranio prvo pokušaj Mitrovića pa zatim i Grgića, što sun ujedno bili i poslednji pokušaji gostiju u Novom Sadu.

VOJVODINA – ŽELEZNIČAR 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43 /

Novi Sad

Stadion Karađorđe

Sudija Dejan Trifković

Žuti karton: Korać, Petrović, Sičendže (Vojvodina), Knežević, Stojanović, Sanogo (Železničar)

Vojvodina (4-2-3-1): Rosić 6 - Baros 6,5, Crnomarković 6, Korać 6 (od 46. Sičendže 6), Butean 5,5 (od 72. L. Nikolić 6) - Petrović 6,5, Poletanović 6 - Radulović 6 (od 38. Kokanović 6), Veličković 6 (od 64. Mladenović), Seri 7 – Bamidele 6,5 (od 73. Depu 5,5).

Železničar (4-2-3-1): Popović 6 – Jusif 6 (od 70. Balaž), Milunović 5, Milikić 5,5, Stojanović 6 – Knežević 5,5 (od 54. Sanogo), Mitrović 6 – Eze 6,5 (od 70. Lokosa 6), Pirgić 6 (od 54. Grgić 5,5), Jevremović 6,5 (od 63. Jovanović 6) – Romanić 5,5.

Igrač utakmice: Kejleb Zadi Seri (Vojvodina) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

20.00 (1.07) Crvena zvezda (13.0) Napredak (25.0)

20.00 (2.90) Mladost Lučani (3.45) Radnički Kragujevac (2.40)

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽelezničar PančevoFK VojvodinaNjegoš PetrovićKejleb Zadi Seri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara