Krenula Zvezda, na spisku za Kipar 30 igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 10:49

Među njima mladi Gavrić, Eraković, Stanković, Nikolić...

Jedinstvena, ali najavljena slika na prvozivci Crvene zvezde - prvi put posle mnogo godina nijedno novo lice, ili bolje reći nijedno pojačanje na početku priprema za drugi deo sezone. 

Dejan Stanković svoj prvi radni dan kao trener crveno-belih započeo je diktirajući imena 30 igrača koje će povesti na prvi deo priprema na Kipar. Kao što je najavljeno, tu su poletarci Željko Gavrić, Strahinja Eraković, Aleksandar Stanković... Ono što je posebno zanimljivo od prvog dana tu su i svi stranci, mada je bilo nagoveštaja da bi Žander Santana i Hoze Antonio Kanjas mogli da zakasne. 

Izabrane vesti

Od igrača na koje je Vladan Milojević računao tokom prvog dela sezone nema samo Milana Jevtovića i Marka Marina

Na spisku su: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković, Marko Gobeljić, Srđan Babić, Milan Rodić, Nemanja Mulunović, Milan Gajić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Veljko Simić, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Radživ van la Para, Ričmond Boaći, Milan Pavkov, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Nikola Krstović, Tomane, Mateo Garsija, Žander Santana, Hoze Antonio Kanjas, Strahinja Eraković, Željko Gavrić.

Crvena zvezda će prvi deo priprema idraditi na kiparskom Pafosu, gde ostaje sve do 21. januara. Akcenat će u potpunosti biti stavljen na bazični deo, bez utakmica. One su ostavljene za drugu fazu priprema, kada će se raditi na finesama i uigravanju tima za prolećni deo sezone. Tada bi trebalo da vidimo i kako izgleda Stankovićeva fudbalska filozofija, odnosno kakav će stil igre gajiti.

Crveno-bela ekspedicija na drugi deo priprema u Belek putuje 24. januar. Već za 26. zakazan je prvi kontrolni meč protiv poljske Arke. Zatim se nižu utakmice sa Vardarom (29. januar), Ludogorecom (1. februar), Celjem (2. februar), Dunajskom Stredom (5. februar) i na kraju sa Aktobeom (6. februar).

Ekipa se u Beograd vraća 7. februara, a prvu zvaničnu utakmicu odigraće 15. protiv Čukaričkog na Banovom Brdu.

A dok igrači budu hvatali zalet i punili baterije za drugi deo prvenstva, uprava će imati zadatak da finišira započete poslove kada su u pitanju izlazni transferi. Prelazak Milana Jevtovića u APOEL praktično je već završena stvar, pa će brzonogi krilni vezista do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač na Kipru, uz opciju otkupa na kraju sezone za 400.000 evra. Pri kraju je i transfer Erika Jirke u poljski Gornik Zabže, takođe uz mogućnost otkupa za 700.000 evra. Kao što je poznato, klub je već promenio doskorašnji kapiten Marko Marin. On je prešao u saudijski Al Hilal za obštećenje od 1.700.000 evra. Zvezda bi rado prodala i Ričmonda Boaćija (ukoliko bi stigla ponuda od 2.500.000 evra, koliko je plaćen 2018. godine kada se vraćao iz Đangsua), a dozvolu da promene sredinu imaju još Žander SantanaHose Antonio Kanjas


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara